Ministers tal afslører: Regeringen forærer danske rigmænd 600.000 hver

Ifølge regeringen vil elementerne i skatteudspillet (ekskl. forslaget om at sænke registreringsafgiften) skønnes samlet set at sænke skatterne med ca. 21 mia. kr (Foto: Foto: Scanpix/arkiv/Mads Claus Rasmussen )

De 100 rigeste danskere kan se frem til 600.000 kroner hver i Lars Løkkes skatteudspil, viser beregninger fra Skatteministeriet.

600.000 kroner.

Så mange penge kan de 100 rigeste danskere glæde sig til at putte i lommen ekstra årligt med hilsen fra Lars Løkke Rasmussen.

Det viser en beregning fra Skatteministeriet i et svar til skatteordfører Jesper Petersen (S), der har spurgt ind til de rigeste danskeres gevinst af skatteudspillet.

Ifølge tallene kan de 100 rigeste mennesker hver især se frem til over en halv million i skattelettelser, hvis regeringens skatteudspil 'Jobreformens Fase 2' går igennem.

Udvider man gruppen til de 1000 rigeste danskere, kan de se frem til en kvart million hvert i årlige skattelettelser. 

Et klart bevis på at regeringen favoriserer de rigeste, mener analysechef for Arbejderbevægelsens Erhvervsråd Jonas Schytz Juul.

- Endnu engang ser det ud til, at regeringen vil dele store gaver ud til de rigeste. Omvendt kan personer uden for arbejdsmarkedet kigge langt efter flere penge mellem hænderne. I mange tilfælde falder deres indkomst, da regeringen samtidig har indført et loft over kontanthjælpen, der er med til at finansiere skattelettelserne til de rigeste, siger Jonas Schytz Juul.

V: De rige betaler også mest i skat

Skatteminister Karsten Lauritzen forklarer skattelettelserne til de absolut rigeste med, at det skal betale sig at arbejde, og danskerne skal have større selvbestemmelse over, hvad deres penge skal bruges til.

- Det skal ses i lyset af, at de 1.000 personer, som har de højeste arbejdsindkomster, i udgangspunktet har en gennemsnitlig skattebetaling pr. person på knap 5,4 mio. kr, skriver Karsten Lauritzen i sit svar til Jesper Petersen.

Til sammenligning kan den gennemsnitlige sosu-assistent se frem til en gevinst på 4500 kroner årligt, og den gennemsnitlige HK'er står ifølge Arbejderbevægelsens Erhvervsråd til 6000 kroner årligt i de foreslåede skattelettelser.

Beregningerne viser, at jo mere man tjener, des mere får man i gevinst ved skatteudspillet både i kroner og øre - men også procentvis.