Minister til pædagoguddannelser: Tag jer sammen
Hvis det er rigtigt, at pædagogstuderende kun får halvanden times undervisning om dagen, så skal uddannelsesinsitutionerne tage sig sammen, lyder replikken fra uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen (R). Scanpix: David Leth Williams
Det er et krav at lave uddannelse med nok antal timer, siger Sofie Carsten Nielsen om sag om pædagogstuderende

Uddannelseslederne skal tage sig sammen. Sådan lyder den direkte opfordring fra uddannelses- og forskningsminister Sofie Carsten Nielsen (R) i kølvandet på sagen om, at nogle pædagogstuderende ikke er tilfredse med det lave antal timer, skolen udbyder.

En af de studerende oplyser til Fyens Stiftstidende, at hun blot har 7,5 times undervisning om ugen. Ofte ved de studerende ikke, hvad de skal lave, når de møder op på skolen, fortæller flere studerende samstemmende.

Det vil ministeren ikke sidde overhørig.

- Herfra er det en direkte opfordring til uddannelserne om, at hvis det her holder, så skal de tage sig sammen. 1,5 times undervisning om dagen er ikke nok.

- Det kan jeg ikke sidde overhørig, så skal man gøre noget ved det. Derfor har jeg bedt dem fortælle mig, hvordan de vil løfte det, siger uddannelsesminister Sofie Carsten Nielsen.

/ritzau/