Minister spår tilslutning til May-plan for brexit fredag

- Jeg tror, at vi ved dagens ende - det er jeg ret sikker på - er nået frem til et konkret standpunkt, som alle kan skrive under på, siger David Lidington om Theresa Mays store plan for Storbritanniens fremtiden uden for EU. (Foto: Foto: Handout/Reuters)

Spørgsmålet om Storbritanniens fremtid efter EU-skilsmissen er svært, og May holder fredag møde med ministre.

Den britiske regering vil fredag give premierminister Theresa May støtte til en plan for Storbritanniens fremtid uden for EU, spår ministeren for det britiske kabinet, David Lidington, fuld af optimisme over for BBC.

May er ellers under stort internt pres fra ministre, som ønsker en "hårdere brexit", end den May har lagt op til.

- Jeg tror, at vi ved dagens ende - det er jeg ret sikker på - er nået frem til et konkret standpunkt, som alle kan støtte, siger Lidington.

May er fredag vært for et ministermøde i sin bolig i Chequers nordvest for London.

Her håber hun, at regeringen kan nå til enighed om det, der har udviklet sig til en af de største udfordringer i nyere politisk historie i Storbritannien.

May løftede torsdag sløret for sin plan for Storbritanniens toldforbindelser efter skilsmissen fra EU.

Netop det punkt har der været stor uenighed om - også internt i regeringen.

En kilde bekræfter over for Sky News, at tidligere premierminister David Cameron fredag mødtes med udenrigsminister Boris Johnson.

De to konservative var ifølge det britiske medie enige om, at Mays brexit-plan samler "det værste fra begge verdener".

Flere ministre ønsker ifølge avisen The Times en hårdere skilsmisse med EU.

May siger ifølge BBC, at regeringen nu har "en glimrende mulighed og en pligt" til at aftale en plan for fremtiden uden for EU.

- Ministrene samles i Chequers for at aftale rammerne for vores fremtidige forhold med EU. Deri har vi en glimrende mulighed og en pligt til at lægge en ambitiøs kurs for at øge vores velstand og sikkerhed uden for EU, siger May.

Regeringschefen ønsker en plan, hvor Storbritannien igen får kontrol over egne grænser, love og penge. Der skal ifølge May indgås handelsaftaler med USA, Australien og New Zealand.

/ritzau/