Minister skal lave dybdebordende undersøgelse af tandlægekæde
Et politisk flertal vil have undersøgt om en tandlægekæde bryder reglerne. Foto: Colourbox/arkivfoto/Colourbox.com
S, DF og SF vil standse udbetaling af sygesikringsmidler, hvis tandlægekæde bryder regler.

En hurtigvoksende tandlægekædes opkøb af små private klinikker og brug af hemmelige kontrakter vækker dyb bekymring på Christiansborg.

Et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og SF kræver derfor, at sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) går ind i sagen.

Det skriver Jyllands-Posten.

Partierne vil have undersøgt, hvorvidt den jyske tandlægekæde Dentist.dk omgår loven og høster tilskudskroner i strid med reglerne.

Sundhedsordfører Flemming Møller Mortensen (S) vil allerede mandag kalde sundhedsministeren i samråd.

Imens kræver Liselott Blixt (DF), at erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) også bliver inddraget i sagen.

Det er for at få afdækket, om tandlægekædens konstruktion og kontrakter er i overensstemmelse med både regler og skattelovgivningen.

- Dette forskrækker mig. Jeg mener, at tandlægekædens konstruktion er en omgåelse af loven. Dette handler om offentlige sygesikringsmidler, så ministrene må undersøge det til bunds og tage sygesikringspengene væk, hvis kæden gør noget forkert, siger Liselott Blixt til avisen.

Kravet fra partierne kommer, efter at Jyllands-Posten søndag kunne afsløre, hvordan Dentist.dk med en hidtil ukendt manøvre har kunnet udvide og samtidig fastholde millioner i sygesikring.

Kæden med foreløbig 20 klinikker betaler gerne flere millioner for en tandlægeklinik.

Det sker dog på betingelse af, at tandlægen tilbagekøber 50,1 procent af klinikken for 50.000 kroner og driver den som et interessentskab.

På den måde fortsætter tandlægen på papiret som ejer, så pengene fra sygesikringen ikke forsvinder. Men i en fortrolig kontrakt mellem parterne bliver tandlægens selvstændighed kraftigt indsnævret.

/ritzau/