Minister raser efter fund i havet: "Jeg bliver hamrende vred"
Karen Ellemann siger, at der er brug for dokumentation, så "de forbrydere", der ikke lever op til lovgivningen, kan blive stoppet. Foto: Liselotte Sabroe og Anne Bæk/Ritzau Scanpix (arkiv)
Fiskefartøjer advarer hinanden, når fiskerikontrollens skib kommer sejlende, siger den ansvarlige minister for fiskeri, Karen Ellemann (V).

Den verdensomspændende dyreværnsorganisationen Sea Shepherd har påvist, at der foregår ulovligt fiskeri med trawl i Øresund.

Det skriver TV 2 Lorry.

Trawlfiskeriet blev gjort ulovligt i 1932 på grund af den tætte skibstrafik i strædet mellem Sjælland og Skåne. Det anslås at der i dag er mellem 30 og 50 gange så mange fisk i Øresund end i andre danske farvande.

De nye opdagelser har fået den ansvarlige minister, Karen Ellemann (V) op i det røde felt:

- Hvis der på nogen måde foregår trawlfiskeri, så bliver jeg ikke bare vred, jeg bliver hamrende vred. For det er simpelthen uacceptabelt, siger Karen Ellemann til tv-stationen.

Hun antyder samtidig at fiskefartøjerne advarer hinanden, når fiskerikontrollens skib kommer sejlende:

- Det er ret svært for en fiskerikontrol – altså et stort kontrolskib – at skjule sig i Øresund. Der er lidt sådan en steppebrand over det, at hvis kontrolskibet kommer, så ved alle det sjovt nok.

Hun siger desuden, at der er brug for dokumentationen, så der kan sanktioneres og spottes "de forbrydere", der ikke lever op til lovgivningen.

Det er ifølge TV 2 Lorry torsk, der fiskes ulovligt op af Øresund, og Sea Shepherd har lavet sonaroptagelser af havbunden, der afslører dybe spor efter trawlnet. Ifølge dyreværnsorganisationen er der fundet syv trawls inden for en kilometer. 

TV 2 Lorry skriver, at Folketingets Fiskeriudvalg mødes torsdag. Her vil Karen Ellemann og fiskeriordførerne fra de andre partier drøfte mulighederne for en udvidet kontrol med det ulovlige fiskeri.