Mindst seks personer er dræbt ved angreb i London
Beredskabet er stadig massivt til stede ved London Bridge, hvor et angiveligt angreb har fundet sted. Foto: Hannah Mckay/Reuters

To relaterede hændelser i London lørdag aften ved London Bridge og Borough Market har resulteret i, at seks civile er blevet dræbt.

Desuden er tre attentatmænd blevet dræbt af betjente. Det oplyser politiet i London på et pressemøde.

- Desværre er seks civile blevet dræbt. De tre gerningsmænd blev skudt og dræbt, omkring otte minutter efter at vi havde modtaget den første anmeldelse om angrebet, siger vicekommissær Mark Rowley fra Metropolitan Police i London.

London Ambulance Service oplyser, at man har bragt 48 personer til fem forskellige hospitaler i London efter angrebet.

Desuden er et antal personer blevet behandlet for skader på de to gerningssteder.

Ved London Bridge kørte en hvid varevogn kort efter klokken 22 lokal tid ind i mennesker på broen. Politiet forklarer, at varevognen efterfølgende kørte til Borough Market.

Her hoppede tre gerningsmænd ud af varevognen og begyndte at stikke folk ned, siger vicekommissær Mark Rowley fra politiet i London.

- Vi tror, at der var tre attentatmænd, og at det er dem, vi har uskadeliggjort, men det er tidligt i efterforskningen, så vi kan ikke være hundrede procent sikre, siger Mark Rowley.

De tre attentatmænd bar falske bombeveste, oplyser politiet.

Alle tre gerningsmænd blev skudt og dræbt ved Borough Market, siger Mark Rowley.

Politiet opfordrer stadig folk i London til at være på vagt. Der vil i øvrigt blive sat flere betjente på gaden den kommende tid.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer danskere i området til at kontakte pårørende. Tidligt søndag morgen oplyser ministeriet på Twitter, at der fortsat ikke er oplysninger om sårede danskere.

Hændelserne i London sker, kort efter at en koncertarena i Manchester i maj blev angrebet af en selvmordsbomber. 22 mistede livet.

Det var det blodigste angreb i Storbritannien siden 2005, hvor 52 personer blev dræbt under koordinerede angreb mod Londons transportsystem.

/ritzau/Reuters