Millionsmæk til Dyne-Larsen: Må betale ansatte for fem års overarbejde
Lars Larsen og JYSK koncernen ejer virksomheden IDdesign, der fejlagtigt ikke har betalt 200 ansatte det rigtige for deres overarbejde. Foto: Henning Bagger/Scanpix
200 nuværende og tidligere ansatte i Lars Larsens firma IDdesign får nu efterbetalt overarbejdsbetaling.

Lars Larsens firma retter ind og efterbetaler knap en million kroner i overarbejdsbetaling fem år tilbage, som 200 nuværende og tidligere ansatte blev snydt for på virksomheden IDdesigns lager- og logistikcenter i Vejle, der er ejet af JYSK koncernen og Lars Larsen.

Det skriver Fagbladet 3F.

- Jeg kan oplyse, at der var tale om en administrativ fejl. Der var absolut ikke ond vilje bag. Vi er glade for, at fejlen er blevet rettet. Vi vil overholde overenskomst og andre aftaler, og vores ansatte skal have den rigtige løn, siger HR-chef i IDdesign Morten Bro Daugaard.

Fejlen blev først opdaget, da et medlem af 3F Esbjerg Transport gik til afdelingen med en lønseddel, hvor han mente, der var noget, der haltede.

Harry Lunde Voigt, branchesekretær hos 3F Esbjerg Transport, fik fat i flere lønsedler og kunne se, at der var noget galt med afregning af overarbejde.

- Vi gik til IDdesign med regnestykket. Efter et mæglingsmøde blev resultatet, at alle ansatte på lageret i Vejle og tidligere ansatte fem år tilbage fik reguleret lønnen, siger Harry Lunde Voigt, der generelt opfordrer til, at man tjekker sin lønseddel grundigt.

Forhandlingssekretær i 3F Transport Tina Petersen er glad for, at IDdesign hurtigt rettede ind.

- Virksomheden har opført sig ordentligt i hele forløbet, og det er positivt, siger hun og oplyser, at sagen startede i juni sidste år, og de sidste medarbejdere fik efterbetaling i december.