Når København for niende gang gør sig til med en madfestival fra den 20. august til den 29. september, kan de rejsende i lufthavnen få en velsmagende velkomst eller afsked.
Tre danske Michelin-kokke har nemlig tænkt sig at slå en pop-up restaurant op i Københavns lufthavn som led i festivalen Copenhagen Cooking.
Her vil de byde på menuer, der tager udgangspunkt i den nordiske sommer.
Det oplyser Copenhagen Cooking onsdag i en pressemeddelelse.
De tre kokke - Thomas Rode fra Kong Hans Kælder, David Johansen fra Kokkeriet og den bornholmske eventkok Mikkel Marschall - vil alle skræddersy menuer til de rejsende.
I Københavns Lufthavn er man spændt på konceptet, og salgs- og markedsdirektør Carsten Nørland ser frem til, at kokkene går i gang på tirsdag den 20. august.
- Gastronomien er et af Danmarks stærkeste varemærker, og med CPH Nordic Dining vil vi give de rejsende en smagsprøve på noget af det nyeste og allerbedste, København og Danmark som helhed har at byde på, siger han.
Ifølge Mikkel Marschall, der skal repræsentere Bornholm, vil han tage udgangspunkt i råvarer fra små, lokale producenter på solskinsøen, siger han.
-Jeg kan afsløre, at menuen blandt andet kommer til at indeholde lakrids, kartofler, skinke samt mejeriprodukter, siger han.
Pop up-restauranten kommer til at ligge umiddelbart efter sikkerhedstjekket i lufthavnen. Dermed bliver det kun flyrejsende, der kan få adgang til restauranten.
/ritzau/