Mette Frederiksens afløser fundet: "Jeg er glad og stolt"
Formand for Dansk Ungdoms Fællesråd, Kasper Sand Kjær, er blevet indstillet til at overtage Mette Frederiksens plads som folketingskandidat i Ballerup. Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Socialdemokratiets statsministerkandidat, Mette Frederiksen, har skiftet valgkreds. Kasper Sand Kjær er blevet indstillet til at overtage hendes plads.

Den socialdemokratiske partiformand skiftede for nylig kreds til Nordjylland. Dermed skulle hendes afløser til kredsen i Ballerup findes. Et enstemmigt kandidatudvalg har indstillet formand for Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF), 28-årige Kasper Sand Kjær, til posten. Det skriver Netavisen Pio.

- Jeg er rigtig glad og stolt over indstillingen. Men jeg er også meget ydmyg, når det er en kreds med så lange traditioner for at være repræsenteret ved socialdemokratiske folketingsmedlemmer på Christiansborg, siger Kasper Sand Kjær til Netavisen Pio.

Historisk har den socialdemokratiske kreds i Ballerup-Glostrup haft en repræsentant i Folketinget i 45 år. Det håber både kredsen og Kasper Sand Kjær vil fortsætte.

Kasper Sand Kjær er dog klar over, at det er nogle store sko, han skal udfylde. Mette Frederiksen blev selv valgt ind i Folketinget i 2001 som kun 24-årig.

Det er på et kredsrepræsentantskabsmøde den 17. april, at den endelige kandidat skal vælges.