Mette Frederiksen og Thulesen Dahl går sammen: Vil sikre at pensionsalderen ikke hæves
Foto: Scanpix
Formålet med kampagnen og mødet er at sikre, at der ikke er politisk flertal for regeringens planer om at hæve pensionsalderen for at kunne finansiere andre reformer. Mette F. og Thulesen Dahl laver show sammen

Tre måneder efter Mette Frederiksen (S) og Kristian Thulesen Dahl (DF) gav deres første fælles interview, udbygger de nu samarbejdet.

Det sker, når de sammen optræder i et 'politisk show' orkestreret af 3F i Cirkusbygningen i København næste mandag, skriver netavisen Altinget.

Her er partilederne inviteret til topmødet "Jagten på en fair pensionsalder" som led i 3F's kampagne med samme navn.

Formålet med kampagnen og mødet er at sikre, at der ikke er politisk flertal for regeringens planer om at hæve pensionsalderen for at kunne finansiere andre reformer. Og her kommer Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl igen ind i billedet, lyder det fra 3F's formand, Per Christensen:

"3F's kampagne "Fair Pensionsalder" nærmer sig 220.000 underskrifter. Alligevel arbejder Lars Løkke på at hæve pensionsalderen. Det går ikke," siger Per Christensen til Fagbladet 3F.

"Derfor har vi valgt at invitere Mette Frederiksen og Kristian Thulesen Dahl til et stormøde, hvor vi vil bede dem om at lytte til os og forstå, hvorfor vi er bekymrede over, at pensionsalderen endnu engang skal sættes op," tilføjer han.

Formand for Dansk Folkeparti Kristian Thulesen Dahl kalder mødet en nyskabelse.

"For et par år siden ville det være utænkeligt, at Helle Thorning-Schmidt havde sagt ja til at deltage i sådan et møde, og måske også derfor utænkeligt, at 3F havde inviteret til det. Men det nye er, at 3F vil invitere til det, fordi de ved, der er en socialdemokratisk formand, der vil sige ja til at stå sammen med mig og udtrykke det her. Det, synes jeg, er en nyskabelse i dansk politik," siger Kristian Thulesen Dahl til Altinget.

Han mener, mødet illustrerer, at Dansk Folkeparti i dag har flere muligheder for at manøvrere end tidligere.

"Vi har fået åbnet en mulighed mere, end vi har haft tidligere, hvor vi i højere grad var afhængige af at kunne blive enige med primært Venstre og Konservative. Der har vi nu mulighed for at få vores politik igennem ved, at vi også har andre at snakke med," siger Kristian Thulesen Dahl.

"Jeg tror fuldt og fast på, at det er det, der skal til for, at vi ender med at have fået mere igennem, end vi ellers ville have fået," tilføjer han.