Mette F. i chok over bolig på Lolland: "Der kan jo ikke bo mennesker"

Mette Frederiksen (S) var inviteret på rundvisning i et faldefærdig ejendom på Lolland, hvor borgmester Holger Schou Rasmussen (S) vil sætte en stopper for de boligspekulanter, der lejer gamle rønner ud til fattige familier. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix)

Partiformanden var tydeligvis chokeret over forholdene i den faldefærdige ejendom, der nu står tom, men som tidligere er blevet lejet ud til en mor med to børn.

- Hold da op, siger Mette Frederiksen, formand for Socialdemokratiet, mens hun med et alvorligt ansigtsudtryk kigger rundt i det faldefærdige hus på Lolland.

Hun er tydeligvis chokeret over forholdene i ejendommen på Årbysvej i Rødby, hvor hun sammen med borgmesteren i Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), forleden blev vist rundt for at se på de kummerlige forhold, som lejere ofte må tage til takke med.

I huset lugter der af urin og mug i stuen, hvor tapetet hænger i laser - den faldefærdige bolig står nu tomt, men har tidligere været hjem for en mor med to børn.

TV2 Øst var med på rundvisningen, og i tv-indslaget kan man se, hvordan Mette Frederiksen flere gange holder hånden op foran ansigtet, mens hun kigger på de klamme forhold i ejendommen, der nu er blevet købt af Lolland Kommune for at forhindre, at boligspekulanter igen lejer huset ud til dårligt stillede borgere.

- Der kan jo ikke bo mennesker her og slet ikke børn, siger Mette Frederiksen i huset, hvor der ude i køkkenet har været lavet en lille stald til dyr, mens gulvet flere steder er ødelagt af vand.

Holger Schou Rasmussen viser huset frem for sin partiformand i håbet om, at partierne på Christiansborg vil give kommunerne mere magt over udlejlning af dårlige boliger.

- Jeg mener, at det skal være sådan, at alle udlejere skal synes og godkendes af kommunen. Består man ikke synet, skal man enten lave forbedringer eller også skal man rive sin ejendom ned, siger Holger Schou Rasmussen til TV2 Øst.

Mette Frederiksen bakker op om idéen og forklarer, at der mangler et værktøj til kommunerne på området. I dag har kommunerne mulighed for at opkøbe faldefærdige ejendomme for at sætte en stopper for, at de bliver udlejet til fattige familier.

Se hele tv-indslaget her.