Mette F. får hug af tidligere S-minister: Din politik skader

For tre år siden overlod Karen Hækkerup posten som justitsminister til partifællen Mette Frederiksen. I dag er hun administrerende direktør for Landbrug & Fødevarer og kritiserer S-formanden for ikke at lytte til erhvervslivets behov for udenlandsk arbejdskraft. (Foto: Foto: Keld Navntoft/arkiv/Scanpix)

Tidligere S-minister kritiserer S-formanden for ikke at støtte behov for at tiltrække udenlandsk arbejdskraft.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, går stik imod erhvervslivets behov for at hente udenlandsk arbejdskraft til Danmark.

Sådan lyder kritikken fra Karen Hækkerup, der indtil for tre år siden var justitsminister - en post, hun overlod til netop Mette Frederiksen, da hun blev administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

- Mette Frederiksen siger, at hun er betænkelig ved udenlandsk arbejdskraft, både når det drejer sig om den kvalificerede og den ikkekvalificerede.

- Det er så meget på tværs af, hvad erhvervslivet har brug for, siger Karen Hækkerup til Jyllands-Posten.

Karen Hækkerup langer både ud efter retorik og udlændingestramninger. Begge dele skader erhvervslivets mulighed for at tiltrække højt kvalificerede specialister og folk til lavere lønninger, lyder det.

Der er flere steder rundt i landet, hvor arbejdspladser har meget svært ved at få stillinger besat, hvis man ikke kan tiltrække udenlandsk arbejdskraft, siger Karen Hækkerup til avisen.

- I en situation, hvor man politisk stander så meget i våde, fordi der er så mange partier, som holder hinanden skak, og hvor det derfor er meget svært at få noget igennem, er det endnu vigtigere, at vi i erhvervslivet, som ved, hvor skoen trykker, tager bladet fra munden.

I den nyeste rapport fra de økonomiske vismænd anslås det, at Danmark har brug for yderligere 70.000 udlændinge frem mod 2025 for at sikre væksten.

Et flertal uden om regeringen bestående af S, DF, SF og Enhedslisten afskaffede sidste år greencardordningen og hævede grænsen for, hvor meget en borger uden for EU skal tjene for at kunne arbejde i Danmark.

Socialdemokratiets ordfører for social dumping, Mattias Tesfaye, fastholder over for Jyllands-Posten, at jobåbninger først og fremmest skal gå til folk, der allerede bor i landet.

/ritzau/