Mette F. efter afsløring om Løkkes nye prestigeprojekt: "Det lyder alvorligt"

- Det lyder alvorligt. Som statsminister skal man være præcis om, hvilket samarbejde man har med andre lande. Det er vigtigt, at vi ved, hvad Danmark er i gang med, siger S-lederen. (Foto: Foto: Olufur Steinar Gestsson/Scanpix Ritzau/arkiv)

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) kom med en opsigtsvækkende nyhed grundlovsdag, da han annoncerede, at der inden årets udgang vil være præsenteret et pilotprojekt, hvor afviste asylsøgere flyttes til et udsendelsescenter i et land i Europa, der skulle være så lidt attraktivt, at det vil dæmpe migranters lyst til at søge hertil.

Løkke sagde da, at Tyskland, Holland og Østrig er med i "kredsen af lande, som sammen med Danmark arbejder med de her ting".

Men mens Østrig støtter projektet, lyder der stik modsatte signaler fra regeringerne i Holland og Tyskland, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Hollands premierminister, Mark Rutte, siger, at "der cirkulerer rygter om, at der skulle være et forslag på bordet":

- Men jeg er ikke bekendt med konkrete forslag, og Holland har ikke lagt noget på bordet.

Det tyske indenrigsministerium oplyser, at "forbundsregeringen er ikke bekendt med nogen detaljer om den danske plan".

S-formand Mette Frederiksen mener, at Løkke nu må forklare sig under ministeransvar i Folketinget:

- Det lyder alvorligt. Som statsminister skal man være præcis om, hvilket samarbejde man har med andre lande. Det er vigtigt, at vi ved, hvad Danmark er i gang med.

Lars Løkke Rasmussen fastslår, at der har været en "dialog" om asylpolitik i en kreds af lande, der inkluderer Holland og Tyskland.

- Men jeg forestiller mig ikke, at Tyskland er med i noget pilotprojekt.