Metroselskabet klar med millioner til polske arbejdere
- Hvis det til sidst viser sig, at lønmodtagerne ikke kan få deres penge, og alle muligheder er udtømt, ja, så bringer vi vores kontrakter i spil. Og det kan være, at vi skal tilbageholde penge fra hovedentreprenøren, siger Louise Høst fra Metroselskabet. Foto: Colourbox
Direktør i Metroselskabet lover nu at håndhæve kravet om dansk løn til metroarbejdere.

Polske metroarbejdere kigger lige nu langt efter de to millioner kroner, deres tidligere arbejdsgivere er dømt for at have snydt dem for på metrobyggeriet. Begge firmaer er meldt til inkasso.

Danske Jobcos direktør har sagt, at firmaet ikke har penge til at betale regningen for lønsnyd, mens polske Kormal har forladt Danmark. Men pengene vil blive betalt af Metroselskabet, hvis de ikke bliver betalt af de to firmaer. Det udtaler underdirektør i Metroselskabet, Louise Høst, til Fagbladet 3F.

Dermed lover hun at håndhæve byggeriets krav om dansk løn.

- Hvis det til sidst viser sig, at lønmodtagerne ikke kan få deres penge, og alle muligheder er udtømt, ja, så bringer vi vores kontrakter i spil. Og det kan være, at vi skal tilbageholde penge fra hovedentreprenøren, siger Louise Høst fra Metroselskabet.

I kontrakten har den italienske hovedentreprenør Copenhagen Metro Team (CMT) skrevet under på, at alle firmaer, de hyrer ind, betaler dansk løn. Men det har indtil nu været uvist, om Metroselskabet ville bruge kædeansvar til at håndhæve kontrakten.

Udmeldingen betyder, at Metroselskabet er klar til at betale pengene og tilbageholde et tilsvarende beløb fra den betaling, der ellers skulle gå til hovedentreprenøren.

- Men det er klart, at alle andre muligheder skal være udtømte, for vi kan ikke agere bank for virksomheder, der har svært ved at betale sine regninger, siger Louise Høst.

Hos 3F er der glæde over Metroselskabets udmelding.

- Jeg håber, det kan få en opdragende effekt, så entreprenøren på metroen finder ud af, at det ikke kan betale sig at hyre firmaer, der snyder med lønnen, siger Jens Kirkegaard., formand for byggegruppen i 3F Bygge-, Jord- og Miljøarbejdernes Fagforening i København.

via Listen To News