Meter høje flammer: Moské i voldsom brand i Sverige

Tirsdag morgen er brand i moské fortsat ikke kommet under kontrol. Sagen efterforskes som mordbrand

En moské i den svenske by Örebro er tirsdag blevet delvist ødelagt efter en voldsom brand, der rasede store dele af tirsdag nat og morgen.

Årsagen til branden kendes endnu ikke, men det svenske politi har efterforsket sagen som en påsat brand.

Tirsdag eftermiddag har politiet også foretaget en anholdelse.

Lars Bergman, en talsmand fra det lokale politi, bekræfter, at man har anholdt en mand. Politiet vil dog ikke kommentere, hvad motivet bag handlingen kan være.

Billeder af branden på avisen Expressens hjemmeside har vist flere meter høje flammer, der omspænder en tilsyneladende overtændt bygning.

- Det er en sørgelig dag for os muslimer i Örebro. Vi er meget chokerede. Vi havde aldrig regnet med, at dette skulle ske, siger Jamal Lamhamdi, en talsmand for Örebro-moskéen.

300-500 besøger hver dag moskéen, oplyser han.

Der er ingen meldinger om personskader i forbindelse med branden. Den blev anmeldt cirka to timer efter midnat. Branden var fuldt udviklet, da brandvæsnet ankom til moskéen, der ligger i bydelen Vivalla.

Tirsdag stod det klart, at hele den sydlige del af moskéen er totalt ødelagt efter den voldsomme brand. Derudover var den midterste del delvist ødelagt, mens den nordlige del var uden skader.

Fire slukningskøretøjer deltog i arbejdet med at slå flammerne ned.

Örebro ligger i den centrale del af Sverige cirka 200 kilometer vest for Stockholm.

/ritzau/TT

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.