Mere sne i vente: Sådan rammer det
Bilisterne skal passe på spejlglatte veje især i Jylland. Scanpix, Erik Refner
Sne og isglatte veje rammer landet senere i dag, lyder det fra DMI.

Skal du ud på landevejene senere i dag, er der god grund til at være ekstra forsigtig.

Det snevejr, der allerede nu ligger over Nordjylland, breder sig nemlig i løbet af eftermiddagen og aftenen og rammer det meste af landet.

Især i Jylland vil der derfor være risiko for isglatte veje.

- Sneen vil hurtigt brede sig ned over Jylland, hvor det dog flere steder vil vise sig som slud og regn. I den centrale og østlige del af Jylland vil der være stedvis islag, hvilket kan være lumsk for bilisterne, fordi det kan være svært at se, at det er glat, fortæller vagthavende metrolog hos DMI Olaf Mathiassen til Avisen.dk.

30 centimeter
I den østlige del af landet vil nedbøren udelukkende falde som sne, og der kan sagtens falde mellem 5 og 7 centimeter, så der med nattens store portion sne nogle steder vil ligge op mod 30 centimeter.

- Sneen vil hovedsageligt falde over syd- og vestsjælland. Bornholm går fri i første omgang, men kan få lidt sidst på natten og i morgentimerne, siger Olaf Mathiassen.

Børn og barnlige sjæle skal dog sørge for at nyde sneen, mens den er der. For mens temperaturen i morgen tidlig vil ligge på lidt under frysepunktet, så kommer tøvejret hurtigt derefter.

- Det vil være begyndelsen på en mildere periode med vejr, som vi kender det fra starten af december måned, og med temperaturer på 2-7 grader, lyder fra metrologen.