Medier: Trump skrotter hjælp til unge papirløse indvandrere

Donald Trump har flere gange skiftet mening om integrationsprogrammet Daca, som han nu formentlig vil af med.
Demonstranter bærer skilte, der advokerer for, at Daca bliver fastholdt. Præsident Trumps vægelsind på området har skabt røre i visse amerikanske kredse. Tirsdag ventes justitsminister Sessions at fremlægge Trump-regeringens plan for at sløjfe Daca.
Demonstranter bærer skilte, der advokerer for, at Daca bliver fastholdt. Præsident Trumps vægelsind på området har skabt røre i visse amerikanske kredse. Tirsdag ventes justitsminister Sessions at fremlægge Trump-regeringens plan for at sløjfe Daca. Foto: Frederic J. Brown/AFP

Hundredtusindvis af unge indvandrere i USA holder vejret tirsdag.

Her vil den amerikanske justitsminister, Jeff Sessions, holde pressemøde om integrationsprogrammet Daca, der blev indført af præsident Barack Obama.

Ifølge en række amerikanske medier ventes det, at Sessions vil fortælle, at præsident Donald Trump vil opløse det populære program.

Daca giver papirløse indvandrere, der er kommet til USA som børn, en vis beskyttelse mod at blive deporteret.

Trump har i månedsvis forsøgt at håndtere Daca, som han i valgkampen lovede at sløjfe, men som flere af de mest prominente republikanere er tilhængere af.

Daca har reddet næsten 800.000 unge indvandrere, der ikke har lovligt ophold i USA, fra at blive udvist. På samme tid har de fået tilladelse til at arbejde.

Under valgkampen i 2016 kaldte Trump programmet for "illegalt amnesti". Han svor, at han ville stoppe programmet, så snart han sad i Det Hvide Hus.

Siden da har præsidenten dog tilsyneladende skiftet holdning.

Tidligere på året fortalte han nyhedsbureauet AP, at Daca-børnene, der også kaldes "drømmere", kunne sove trygt.

Den magtfulde republikaner Paul Ryan, der er formand for Repræsentanternes Hus, sagde ligeledes til MSNBC i januar, at de unge mennesker ikke skulle "bekymre sig".

Flere medier rapporterede mandag, at præsident Donald Trump vil opløse programmet. Det har ført til protester og demonstrationer flere steder i USA.

Hvis mediernes gengivelse af Trumps plan er rigtig, vil "drømmere" med en gyldig arbejdstilladelse kunne blive i USA, indtil den udløber.

I hvert fald hvis Kongressen ikke griber ind inden for de næste seks måneder, siger kilder tæt på Trump til nyhedsbureauet Reuters.

Dermed sender Trump den varme kartoffel videre til netop Kongressen, der er dybt splittet.

På samme tid vil ministeriet for national sikkerhed ikke gå målrettet efter at udvise personer, der bliver beskyttet af Daca, skriver Reuters.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.