Medie: Tidligere DR-boss fik vennetjeneste af politikvinde
Bettina Jensen har ifølge BT fået en ny sag på halsen. Foto: Bjarne Lüthcke/Ritzau Scanpix (arkiv)
Ifølge BT hjalp Bettina Jensen en tidligere kollega fra DR, Peter Andersen, med at få konsulent-opgaver for politiet.

Den tidligere afdelingschef i Rigspolitiet, Bettina Jensen, hjalp den tidligere direktør i DR, Peter Andersen, lige efter, han var stoppet i DR med at få konsulentopgaver i politiets centrale it-afdeling.

Det skriver BT på baggrund af den rapport fra revisionsfirmaet PricewaterhouseCoopers (Pwc), som Rigspolitiet offentliggjorde fredag 16. marts.

I rapporten står der ifølge BT, at Bettina Jensen havde en tæt venskabelig relation med en ekstern it-konsulent, som fik opgaver for 407.000 kroner for tre måneders arbejde.

I godt et år har Københavns Politi undersøgt, om der er grundlag for en straffesag mod Bettina Jensen. Hun mistænkes for at have favoriseret venner og bekendte ved at give dem konsulentopgaver for 43,3 millioner kroner, uden at opgaverne kom i de lovpligtige udbud.

Og 16. marts oplyste økonomidirektør i Rigspolitiet Thomas Østrup, at der var indgivet en politianmeldelse mod Bettina Jensen.

Sagen om Peter Andersen er ligeledes anmeldt til politiet, og Thomas Østrup siger til BT, at "Der er med Pwc’s rapport fremkommet nye oplysninger. Disse er overgivet til Københavns Politi".

Mails afslører kontakten

Peter Andersen er ikke nævnt ved navn i rapporten, men BT er i besiddelse af kontrakter og fakturaer, som viser, at han er identisk med rapportens "eksterne it-konsulent".

Blandt andet fremlægger BT en korrespondance mellem Peter Andersen og Bettina Jensen, som kender hinanden fra DR. Peter Andersen var ansat i DR i 23 år og stoppede først i 2012 som direktør for Teknologi og Medieservice, mens Bettina Jensen var indkøbsdirektør frem til 2011.

Peter Andersen forlod ifølge BT DR med et gyldent håndtryk på 1,2 millioner kroner i februar 2012, og 26. marts samme år får Peter Andersen sin første kontrakt med Rigspolitiet. Kontrakten sikrer ham 267.563 kroner for konsulent-arbejde i maj og juni 2012 for Koncern IT, som er dansk politis centrale it-afdeling.

Peter Andersen ønsker ikke, at kommentere sagen overfor BT. Avisen har desuden forgæves forsøgt at få en kommentar fra Bettina Jensen.