Medie: Regeringen og DF vil spare en sjettedel af DR væk

René Christensen (DF) ville spare en fjerdedel af DR væk. (Foto: Foto: Jens Astrup/Scanpix Ritzau/arkiv)

Børsen erfarer fra flere kilder, at DR skal skæres med 16-18 procent.

Ifølge Børsen er der nu nyt om det længe ventede medieudspil, hvor der fra regeringen og DF's side har været lagt op til store besparelser af Danmarks Radio. 

Ifølge DF's finansordfører, René Christensen, stod parterne ellers langt fra hinanden.

- Regeringen lagde ud med 12,5 pct., og vi lagde ud med 25 pct. Med de to udspil, der er kommet, er vi naturligvis nødt til at finde et kompromis. Men de 12,5 pct. er slet ikke en diskussion mere, det ved regeringen også godt, siger René Christensen til Børsen.

Til sidst fandt parterne hinanden på 16-18 procent, erfarer Børsen fra flere kilder tæt på forhandlingerne. Det svarer til en besparelse på mellem 592 og 666 millioner kroner.

Avisen har ikke haft meget held med at indhente kommentarer på DF's udmelding. Finansminister Kristian Jensen vil ikke kommentere det i pressen, mens socialdemokratiet, der ikke er en del af forhandlingerne, afventer medieudspillet. 

Heller ikke Danmarks Radio ønsker at kommentere, men bestyrelsesformand Michael Christiansen har tidligere udtalt, at en besparelse på 12,5 procent ville være "rimelige og realistiske". 

Avisen.dk rammer plet

Så sent som sidste uge spåede Avisen.dk og Ugebrevet A4's chefredaktør, Nicolai Kampmann, om medieudspillets udformning.

Og her ramte chefredaktøren plet i forhold til Børsens oplysninger:

- Jeg bliver ikke overrasket, hvis regeringen og DF kan enes om et tal imellem de beløb. I størrelsesordenen 16 til 18 procent er korridor-rygterne. Det svarer til knap 700 mio. kr. af DR’s nuværende budget.

Læs lederen her: Chefredaktør: LA's triumf er nær