Medie: Kim Walls veninde inviteret på besøg hos Madsen i fængslet

Ifølge May Jeong, der var veninde med den dræbte Kim Wall, har hun været i kontakt med Peter Madsen fra fængslet. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix/arkiv)

Ifølge May Jeong, der var veninde med den dræbte Kim Wall, har hun været i kontakt med Peter Madsen fra fængslet.

Den dræbte Kim Walls nære veninde May Jeong, der er amerikansk journalist, har ifølge BT’s oplysninger haft brevudveksling med den drabstiltalte Peter Madsen fra fængslet.

Det fortæller May Jeong i en artikel om Kim Wall i det amerikanske magasin Wired.

May Jeong rejste til Danmark efter det makabre ubådsdrab på Kim Wall i forsøget på at forstå, hvorfor hendes svenske kollega og veninde skulle lade livet på så grusom vis. Hun endte med at tage kontakt til Peter Madsen i fængslet, fordi hun ville have at vide, hvad der skete om bord på ubåden sidste sommer. Den drabstiltalte ubådsejer besvarede hendes brev med tre breve skrevet i hånden.

Ifølge May Jeong fortalte Peter Madsen, at han tænkte på Kim Wall hver eneste dag, og at han næsten kunne føle hendes ånd. Derudover fortalte han om den kedsomhed, han oplever i fængslet, hvor han stort set kun har papir og kuglepen til at fordrive tiden med. Han fortalte dog, at han også havde fået tid til at se ’Terminator 2’.

Ifølge May Jeong blev hun inviteret på besøg i Madsens celle.

- Han spurgte mig: Hvad er du? En, der forklarer, der prøver at forstå? En terminator sendt for ødelægge mig? Uden undtagelse – uanset hvad du er – er du velkommen, skrev Madsen ifølge den amerikanske journalist.

Under sit besøg i Danmark opsøgte May Jeong også Peter Madsens elskerinde, der angiveligt hørte om Peter Madsens drabsplaner blot få dage inden, han inviterede Kim Wall om bord i sin ubåd.

Specialanklager hos Københavns Politi, Jakob Buch-Jepsen, bekræfter, at politiet er bekendt med disse forhold. 

Retssagen mod Peter Madsen starter den 8. marts. Ifølge politiet havde han på forhånd planlagt drabet på den svenske journalist, da de den 10. august sidste år gik om bord i Madsens hjemmebyggede ubåd ’UC3 Nautilus’. Ubådsejeren er desuden tiltalt for at have stukket Kim Wall 14 gange i underlivet med en kniv samt at have parteret hendes lig.