May indkalder til krisemøde efter angreb i London
Beredskab hjælper til efter hændelser i det centrale London. Theresa May, premierminister i Storbritannien, kalder hændelserne terror. Foto: Daniel Sorabji/AFP

Den britiske premierminister, Theresa May, har indkaldt til krisemøde i regeringens krisekomité, Cobra, søndag morgen. Det oplyser en talsmand for den britiske regering.

Det sker, efter at mindst seks civile er blevet dræbt ved to relaterede hændelser i den britiske hovedstad lørdag aften. Mindst 48 personer er såret.

- Den forfærdelige episode i London bliver betragtet som et terrorangreb, siger May i en pressemeddelelse.

Londons borgmester, Sadiq Khan, oplyser, at han vil deltage i det møde, som May har indkaldt til.

- Vi kender endnu ikke alle detaljer, men dette var et overlagt og kujonagtigt angreb på uskyldige beboere og besøgende i London. Der er intet, der retfærdiggør sådan et angreb, siger Khan.

En tredje hændelse i Vauxhall-området, som politiet også rykkede ud til lørdag, er ikke relateret til de to angreb.

Også lederen af arbejderpartiet Labour, Jeremy Corbyn, reagerer på det angivelige angreb. Det er uvist, om han vil deltage i krisemødet søndag morgen.

- Brutale og chokerende hændelser i London. Mine tanker går ud til ofre og pårørende. Tak til beredskabet, skriver Corbyn på Twitter.

Der er i øjeblikket valgkamp i Storbritannien. Valget skal efter planen afholdes 8. juni.

Ved London Bridge kørte en hvid varevogn kort efter klokken 22 lokal tid ind i mennesker på broen. Politiet forklarer, at varevognen efterfølgende kørte til Borough Market.

Her hoppede tre gerningsmænd ud af varevognen og begyndte at stikke folk ned, siger vicekommissær Mark Rowley fra politiet i London.

Alle tre gerningsmænd blev skudt og dræbt ved Borough Market, oplyser politiet.

Politiet opfordrer stadig folk i London til at være på vagt.

/ritzau/Reuters