May erstatter minister med søn af fattig pakistansk buschauffør
- Min førsteprioritet bliver at sørge for, at Indenrigsministeriet gør alt, hvad der står i dets magt, for at værne om briternes sikkerhed. Det er et stort ansvar. Det er noget, som jeg tager meget, meget alvorligt, siger Javid ifølge The Guardian. Foto: Toby Melville/Reuters
Sajid Javid er ny britisk indenrigsminister, bekræfter Downing Street, efter at Amber Rudd har trukket sig.

Den britiske premierminister, Theresa May, har valgt Sajid Javid som afløser for Amber Rudd, der trak sig som indenrigsminister søndag aften.

Det bekræfter Downing Street 10.

- Min førsteprioritet bliver at sørge for, at Indenrigsministeriet gør alt, hvad der står i dets magt, for at værne om briternes sikkerhed. Det er et stort ansvar, som jeg tager meget alvorligt, siger Javid ifølge The Guardian.

Javid har flere års ministererfaring med blandt andet kultur, erhverv og ligestilling.

Den 48-årige konservative politiker er tidligere direktør i Deutsche Bank.

Han har pakistanske rødder. Hans far, som var buschauffør, kom til Storbritannien i begyndelsen af 1960'erne med blot et pund på lommen. Det har Javid fortalt ifølge et portræt i The Guardian i 2014.

Theresa Mays talsmand beskriver Sajid Javid som "en af de mest erfarne ministre i regeringen". Og han får brug for sine evner i det nye job, understreger talsmanden.

Søndag aften meddelte premierminister May, at hun havde accepteret en fratrædelse fra Amber Rudd.

Rudd har været under massivt pres på grund af "Windrush-skandalen". Den omhandler caribiske migranter, der blev inviteret til Storbritannien for at arbejde i årene mellem 1948 og 1971.

Migranterne kaldes "Windrush-generationen" - opkaldt efter et af de skibe, som migranterne ankom med.

De seneste uger har britiske medier bragt historier om, at efterkommere af arbejderne er blevet nægtet basale rettigheder, da de ifølge myndighederne ikke kan dokumentere, hvorfor de har ret til ophold i landet.

Det medførte pres på blandt andre Amber Rudd, der har haft svært ved at forklare, hvorfor migranterne er blevet behandlet sådan.

Samtidig er det kommet frem, at Amber Rudd har haft mål for udsendelse af migranter uden at have meddelt det til det britiske parlament. Hun er derfor blevet beskyldt for at vildlede parlamentet.

/ritzau/