Matador-stjerne: Vi skal lære af indianerne

Matador-skuespiller Karen-Lise Mynster er optaget af, hvad der sker i samfundet.
Karen-Lise Mynster.
Karen-Lise Mynster. Foto: Søren Bidstrup/Scanpix/arkiv

Skuespiller Karen-Lise Mynster har haft mange forskellige roller på både film og teater, siden hun blev uddannet fra Statens Teaterskole i 1975. Mange kender hende nok som Ulla Jacobsen, bankdirektør Varnæs flirt i banken i 'Matador', eller som den lidt distræte mor i filmserien om ’Krummerne’.

Men 65-årige Karen-Lise Mynster er ikke bare optaget af sit professionelle virke på de skrå brædder, faktisk er hun også ret engageret i samfundet. Det fortæller hun i et nyt interview i Ugebladet Søndag.

Til januar medvirker hun i forestillingen ’Stå fast’ på Det Kongelige Teater. Et stykke, der er inspireret af den succesrige psykologiprofessor Svend Brinkmanns bog af samme navn. Karen-Lise Mynster synes, at Svend Brinkmann har nogle interessante budskaber om livet og det nutidige samfund, hvor mange er bange for at gå glip.

Den 65-årige skuespiller mener, at der i dag er for få, der er optagede af politik og samfundet i det hele taget.

- Ofte handler vores samtaler i dag om mad og om indretning. Det er så klaustrofobisk, synes jeg. Jeg mener at vi skal lære i højere grad at have respekt for nogle helt andre værdier. Nemlig naturen – mennesker og dyr. Vi har selv skabt den klimakrise, vi har nu, fordi vi ikke har passet bedre på, siger hun til Ugebladet Søndag og fortsætter:

- Vi kunne lære meget af indianerne, der ærede naturens cyklus og det, at der er en sjæl i alt. Det er en smuk og respektfuld kultur, synes jeg. Jeg er dybt bekymret og foruroliget over den måde, vi behandler verden på i dag. 

Karen-Lise Mynster er gift med skuespillerkollegaen Søren Spanning. 

 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.