Massiv opbakning til stormøde: 3.400 vil protestere mod skattelettelser

3F, HK, FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, PROSA og LO står bag.
- Det ser ud til, at vi har en regering, der nu strammer skruen yderligere, siger Elisa Bergmann.
- Det ser ud til, at vi har en regering, der nu strammer skruen yderligere, siger Elisa Bergmann. Foto: Linda Kastrup/Scanpix/arkiv

Tusinder af tillidsfolk tager turen til Odense, når fagbevægelsen i næste uge holder stormøde i protest mod regeringens bebudede skattelettelser. 

3.400 tillidsfolk har tilmeldt sig mødet, der finder sted dagen efter statsministerens åbningstale i Folketinget. Mødet er en del af en landsdækkende kampagne 'Danmark for velfærd', som en række af fagbevægelsens toneangivende forbund står bag.

Formanden for pædagogernes forbund, BUPL, Elisa Bergmann, mener, at de mange tilmeldinger vidner om 'en stor, ulmende utilfredshed' blandt tillidsfolkene i øjeblikket:

- Det er et vink med en vognstang til vores beslutningstagere om, at vi har et bagland, som mener, at nu er grænsen nået. Vi vil rigtig gerne vise, at vi ikke kan holde til mere, siger Elisa Bergmann. 

Ifølge BUPL-formanden er velfærden under pres, når en enkelt pædagog skal tage sig af 17 børn i daginstitution, når folkeskolen hyrer flere vikarer og ikke kan leve op til lovgivningens intentioner, og når ældre ikke kan få den omsorg, de har behov for. 

- Det ser ud til, at vi har en regering, der nu strammer skruen yderligere, siger Elisa Bergmann.

Hun ser frem til, at tillidsfolkene på mødet i Odense finder sammen på tværs af fag. 

- Det er vigtigt at få talt sammen om, hvilke konsekvenser vi oplever i vores hverdag. Og vi bliver styrkede i den faglige kamp, der handler om, at vi skal have ressourcer tilbage til genopretningen af velfærden, siger Elisa Bergmann. 

Ud over det kommende stormøde i Odense lancerer de faglige organisationer bag initiativet 'Danmark for velfærd' onsdag en kampagne på de sociale medier. Derudover er det målet, at lokale aktiviteter skal bære initiativet videre.

Bag initiativet står blandt andre 3F, HK, FOA, Danmarks Lærerforening, BUPL, Dansk Socialrådgiverforening, PROSA og LOs sektioner i landets store byer. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.