Mary gik fra kundekonsulent til kronprinsesse
Før hun blev gift med kronprinsen, arbejde kronprinsesse Mary som som konsulent og kundeansvarlig leder og direktør for et stort reklamebureau. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix
Før de blev gift med en prins eller prinsesse har mange nuværende royale været haft almindelige job.

Kronprinsesse Mary er et eksempel på en kvinde, der blev royal fordi hun mødte "prinsen på den hvide hest" - danske kronprins Frederik.

Men den danske kronprinsesse er langt fra den eneste, som har giftet sig ind i en royal familie og dermed har lagt sit liv som anonym borger med job bag sig.

Kronprinsessen er uddannet inden for handel og marketing, og før hun forelskede sig i kronprins Frederik, arbejdede hun blandt andet som konsulent og kundeansvarlig leder og direktør for et stort reklamebureau.

Men også i de svenske, spanske og britiske kongehuse findes der eksempler på royale, der tidligere har haft job i den virkelige verden.

I Storbritannien arbejde nuværende hertuginde Kate i en periode som indkøber hos smykkefirmaet Jigsaw, før hun giftede sig med prins William.

I Sverige har prinsesse Sofia, som mange ved, deltaget i realityprogrammet "Paradise Hotel", før hun giftede sig med den svenske prins Carl Philip.

Men den svenske skønhed har også arbejdet som yoga-instruktør i New York og har været model.

I Spanien er dronning Letizia et eksempel på en hårdtarbejdende kvinde, der endte som kongelig.

Før sin royale debut arbejdede hun som journalist for en række amerikanske og spanske medier - blandt andet om tv-vært. Her har hun blandt andet været med til at dække begivenheder som terrorangrebet 11. september og Irakkrigen.

/ritzau/FOKUS