Mary afslører detaljer: Sådan friede Frederik til mig

Underholdning
Frederik og Mary da forlovelsen blev officiel i oktober 2003. (Foto: Foto: Niels Ahlmann Olesen/Scanpix/arkiv)

Frederik opførte sig underligt, da han friede til Mary i Rom. Det fortæller kronprinsessen i ny bog om kronprins Frederik.

Da det først lykkedes kronprins Frederik at få friet til kæresten Mary, grinede Mary som en genert pige og begge blev så glade.

Det fortæller kronprinsesse Mary i en ny portrætbog, "Under bjælken", om kronprins Frederik.

Den dag, hvor kronprinsen friede under et ophold i Rom havde han opført sig underligt, fortæller kronprinsessen og erkender, at hun nok havde lugtet lunten.

Han ville have, at de skulle gå en tur og var ifølge kronprinsessen en smule distræt:

"Han ville op til et særligt udkigssted, og da vi så kom op til det sted, hvor jeg tror, han havde tænkt sig, det skulle foregå, så var der pludselig en hel masse mennesker omkring os. Så skulle vi et andet sted hen, og sådan gik vi lidt rundt", refererer Se og Hør kronprinsesse Mary fra bogen.

Hun fortæller videre, at da mørket var ved at falde på, fik parret øje på en lille, gammel kirke - og her ville kronprinsen gerne stoppe.

"Ja, det var så dér, han friede. Og så kan jeg bare huske, at da han havde gjort det, grinede jeg som en genert pige, og så blev vi begge to så glade", fortæller kronprinsessen.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Kronprins Frederik og Mary blev gift 14. maj 2004. Vielsen fandt sted i Vor Frue Kirke, og bryllupsfesten blev holdt på Fredensborg Slot. Foto: Jørgen Jessen/Scanpix/arkiv

Det er Jens Andersen, som har skrevet portrætbogen "Under bjælken".

Bogen udkommer onsdag og er en af flere portrætbøger om kendte danskere.

Blandt andre har Jens Andersen også skrevet anmelderroste biografier om Astrid Lindgren, Tom Kristensen, Tove Ditlevsen, Frank Arnesen, Ole Lund Kirkegaard, H.C. Andersen og bogen "Om man så må sige - 350 Dronning Margrethe-citater".