Administration 

Markante citater fra sportens verden i 2014

Sport
Cristiano Ronaldo var tydeligt rørt, da han i januar blev kåret til det forgangne års bedste fodboldspiller ved FIFA's awardshow. (Foto: Foto: Steffen Schmidt/AP)

Wozniacki blev brændt af. Suarez bed. Brøndby tabte i Hobro. Ord på det hele og meget mere i sportsåret 2014.

* Fodbold:

Cristiano Ronaldo var tæt på tårer, da han i januar blev kåret som verdens bedste spiller og fik prisen Ballon d'Or 2013.

- Ord kan ikke beskrive dette øjeblik. Jeg er meget rørt.

Real Madrid-spilleren fortsatte med at sætte rekorder med sine mange scoringer i 2014 og er favorit til at genvinde titlen. Det er den tyske verdensmester Thomas Müller ikke enig i.

- Det vil næsten være kedeligt, hvis Cristiano Ronaldo tager titlen. Så burde man måske stille spørgsmålstegn ved valget, og så kunne man lige så godt sende titlen til ham med posten.

Zlatan Ibrahimovic blev for niende gang kåret som årets spiller i Sverige.

- Hvad siger du efter ni guldbolde? Jeg tror ikke, der er så meget at sige. Det taler vel for sig selv.

---- ---- ---- ----

Brøndbys Frederik Holst efter 0-3-nederlag til Hobro - Brøndbys andet nederlag til oprykkerne i sæsonen.

- Jeg har ikke ord for det her. Det er så ringe, at et hold som Brøndby kommer over for anden gang og taber ude i en skov. Hold kæft, hvor er det dårligt mand!
---- ---- ---- ----

Brasiliens anfører, David Luiz, efter Brasiliens 1-7-nederlag til Tyskland i VM-semifinalen.

- Undskyld til alle, undskyld til hele det brasilianske folk. Jeg ønskede bare at se mine landsmænd smile. Alle ved, hvor vigtigt det er for mig, at alle brasilianere er glade for vores fodbold.

Brasiliens Dani Alves (der sad på bænken i samme kamp om de seks minutter fra det 23. til 29. minut, hvor Tyskland scorede fire mål og gik fra 1-0 til 5-0):

- Det er et af den slags mareridt, man kan komme ud for i fodbold. Jeg har aldrig oplevet tidligere, at et hold, der er så velorganiseret og komplet på alle områder, lukker fire mål ind på seks minutter. I løbet af mine 31 år har jeg aldrig set seks minutter, der er så uforklarlige.

Landstræner Joachim Löw var euforisk, da Mario Götze i den forlængede spilletid i finalen mod Argentina havde sikret VM-titlen til Tyskland.

- Götze er en vidunderdreng, han er et mirakel, der kan spille flere positioner. Han er typen, der kan komme ind og afgøre kampen, og det gjorde han i dag.

Luis Suarez' undskyldning efter VM-bid mod italieneren Giorgio Chiellini, der kostede Uruguay-angriberen resten af turneringen og udløste karantæne i fire måneder.

- Jeg mistede balancen med åben mund. Derfor faldt jeg ned over Chiellini, og min mund ramte hans skulder. Jeg fik et slag i ansigtet og stærke smerter i tænderne. Det var ikke noget bid.

---- ---- ---- ----

Den hjemvendte Christian Poulsen sendte for anden gang i karrieren en modstander i gulvet med en mavepumper, da han for første gang efter comebacket i dansk fodbold startede inde for FCK:

- Jeg kan kun sige, at når man går på banen, så er det en kamp. Man vil det så meget, og så kan man komme til at gå over stregen. Jeg må have været overtændt.

---- ---- ---- ----

Den engelske fodboldekspert og tidligere angriber Gary Lineker var i sit sarkastiske lune på Twitter, da Nicklas Bendtner havde afsluttet 10 måneders måltørke med to Europa League-mål for Wolfsburg.

- Nicklas Bendtner har scoret to gange i overtiden. Det er ikke en joke. Jeg gentager, det er ikke en joke.

Men efter sejrsbadet var Bendtner hurtig på svarknappen.

- Flot tweet, min ven. Godt gået. Jeg gentager, godt gået.

Hvorefter Lineker anerkendte Bendtner.

---- ---- ---- ----

Efter 0-1-nederlaget hjemme til Portugal i oktober sagde landstræner Morten Olsen blandt andet følgende om Christian Eriksen:

- Efter så mange landskampe skal han kunne tage fat i bolden og være med til at styre kampen. Det har han ikke kunnet. Derfor må vi klandre ham. Han må kunne stå for den kritik, og det gør han også.

- Det er en brutal verden, ellers må du spille på et andet plan. Det er ikke Ajax mere, det er ikke udvikling.

- Bundniveauet skal være højere. Det er ikke nok at lave en eller to gode detaljer. Han skal være med til at styre kampen. Blandt andet derfor kommer vi ikke til chancer.

DBU-direktør, Claus Bretton-Meyer, til Politiken:

- Det er helt afgørende - spritafgørende - at vi kvalificerer os til EM. Det er vi nødt til. Med det potentiale, de muligheder, vi har, skal vi kvalificere os.

Claus Bretton-Meyer om mulig fyring af Morten Olsen:

- Det er ikke utænkeligt at fyre nogen. Jeg kan blive fyret med dags varsel, så det er ikke utænkeligt for nogen.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

Caroline Wozniacki efter nederlaget på 3-6, 3-6 i US Open-finalen til Serena Williams:

- Du er en utrolig veninde og skylder uden tvivl drinks senere.

Caroline Wozniacki om frieriet fra golfstjernen Rory McIlroy på årets første dag:

- Godt nytår alle sammen. Rory og jeg begyndte 2014 med et brag!.....Jeg sagde JA!!!!

Caroline Wozniacki senere på året, da McIlroy slog op med hende, efter parret havde sendt bryllupsinvitationer ud:

- Jeg var chokeret. Jeg tænkte, jeg i det mindste ville få det ansigt til ansigt. Men der var intet. Bare en telefonsamtale, og så hørte jeg ikke fra ham igen. Jeg tror ikke, man kan forberede sig på sådan en situation, og jeg var i en chokfase i et stykke tid.

Rory McIlroy om samme emne:

- Problemet er mit. Det at sende bryllupsinvitationer ud i weekenden fik mig til at indse, at jeg ikke var klar til alt det, et ægteskab indebærer.

---- ---- ---- ----

* Formel 1:

Kevin Magnussen, da han i sit første Formel 1-grandprix hentede en andenplads i Melbourne:

- Det er den bedste dag i mit liv, og jeg er ikke i tvivl om, at der kommer endnu bedre dage i fremtiden.

Samme Magnussen, da det efter lang tids spekulation stod klart, at han ikke får et af de to McLaren-sæder i 2015:

- Jeg vil ikke kommentere på, om jeg er enig eller ej. I kan sikkert godt gætte jer til svaret. Jeg tror rigtig meget på mig selv, og jeg synes jo selv, at jeg er det bedste, der kan ske for ethvert Formel 1-team.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

Alberto Contador udtrykte medfølelse, da hans formodet værste konkurrent til Tour de France-sejren, Chris Froome, styrtede og udgik:

- Naturligvis er jeg ked af det på hans vegne, for det kræver mange måneders forberedelse at blive klar til Touren både fysisk og psykisk. Jeg vil hellere miste et minut eller mere end at styrte.

Fem dage senere styrtede Contador selv og udgik.

Sportsdirektør Brian Holm afviste, at det kun var favoritternes uheld, der siden gjorde Vincenzo Nibali til Tour de France-vinder:

- Nibali vandt, fordi han var den bedste. Det vil være nederdrægtigt at komme med den teori, at han vandt, fordi de andre styrtede.

---- ---- ---- ----

* Badminton:

Jan Ø. Jørgensen efter at have trukket sig med en skade fra VM-1/8-finalen i Ballerup:

- Lige nu vil jeg bare gerne hjem.

Skaden gjorde ondt på både krop og sjæl:

- Jeg kan ikke gøre så meget ved det nu. Det er bare badminton. Men når man fylder næsten alle døgnets 24 timer med at forbedre sig og forsøge at nå til tops, så ... Det er ikke hele min verden, der er faldet sammen, men det er en stor del af mig.

Viktor Axelsen efter nederlaget på 9-21, 7-21 til Lee Chong Wei i VM-semifinalen i Ballerup:

- Jeg hader at tabe, så min taske fik lige et hak. Jeg havde lige brug for at afreagere. Selvfølgelig er jeg skuffet. Jeg render ikke rundt derinde for at tabe, og det er ikke særligt sjovt at få 7 og 9 point. Jeg gjorde, hvad jeg kunne, men det var bestemt ikke nok.

I november kom det frem, at Lee Chong Wei var blevet testet positiv for et forbudt stof under VM:

- Mine knæ rystede, og jeg kunne hverken stå eller sidde, da jeg læste brevet, der orienterede mig om, at jeg var blevet testet positiv i en dopingtest.

---- ---- ---- ----

* Motorsport:

Tom Kristensen om sit karrierestop i november:

- Da jeg kørte Le Mans første gang, var min søn et halvt år gammel, og nu skal han snart have kørekort. Det siger vel også noget om, hvad der er sket derhjemme i den tid, siger han.

---- ---- ---- ----

* Speedway:

Nicki Pedersen luftede sin utilfredshed, da han ikke længere kunne blive verdensmester:

- Nu må vi tilbage på værkstedet og analysere, hvad vi vil med det her. Jeg føler, at vi har mere i os, men vi rammer ikke setuppet. Vi er ikke på beatet, når det gælder.

---- ---- ---- ----

* Vinter-OL:

Den canadiske guldvinder i curling, Kirsten Wall, om at deltage i OL, hvor hun blandt andet mødte landsmanden og ishockeystjernen Sidney Crosby:

- Det her er idrætsudøvernes Disney World, og jeg fik lov at møde Mickey Mouse.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

For andet år i træk tabte Danmarks håndboldherrer en finale, men i sin afskedskamp mente Ulrik Wilbek, at EM-finalenederlaget var anderledes end det mod Spanien ved året før:

- Det er selvfølgelig ærgerligt at tabe, men det var ikke som i Spanien. Her mødte vi et hold fra øverste hylde. Vi gjorde, hvad vi kunne i de sidste tre kvarter. Men vi var ikke gode nok forsvarsmæssigt. Vi må bare hylde modstanderne, det var ikke dommernes skyld.

---- ---- ---- ----

Det danske kvindelandshold, nummer tre ved sidste års VM, skuffede med en ottendeplads ved EM. Men landstræner Jan Pytlick afviste, at der skulle tale om et tilbageskridt.

- Jeg synes ikke, det er et tilbageslag. Tværtimod har vi lagt på. Vi har udviklet os og flyttet os. Det er klart efter en kamp som mod Spanien, hvor vi tabte med syv mål, så var vi meget skuffede, men processen har været rigtig fin.

Jan Pytlick og DHF gik hver til sit 28. december. Pytlick ville gerne være fortsat i jobbet, men alligevel vil sportschef Ulrik Wilbek ikke kalde det en fyring.

- Det synes jeg ikke, man kan. Jeg kalder det et samarbejdsophør, for hvis parterne er enige om at stoppe før tid, så må det være et samarbejdsophør.

Jan Pytlick sagde på et pressemøde dagen efter:

- Jeg er ked af, at jeg ikke skal føre holdet frem til VM-medalje i Danmark i 2015. Det accepterer jeg, men jeg er sikker på, at jeg kunne have gjort det.

---- ---- ---- ----

Håndboldspilleren Simon Kristiansen fra Sønderjyske om den såkaldte bødekassesag, hvor Sønderjyske-spillerne modtog 15.000 kollegerne i kollegerne i Bjerringbro-Silkeborg som motivation til at slå Skanderborg:

- Man kan sige, at det var ikke særlig velovervejet, at vi sagde ja. Men vi havde tænkt os at vinde kampen mod Skanderborg alligevel, og hvis vi så kunne få de her penge, jamen så var det jo bare fedt.

---- ---- ---- ----

* Golf:

Tiger Woods til pressen om den rygskade, der truede hans deltagelse i majoren US PGA Championship:

- Jeg er smertefri, hvis man ser bort fra den hovedpine, man får af at tale med jer.

---- ---- ---- ----

* Boksning:

Manny Pacquiao, da han igen-igen blev spurgt om muligheden for at møde ubesejrede Floyd Mayweather:

- Hvem er det?

---- ---- ---- ----

Triatlon:

Et slemt styrt på en træningstur i efteråret 2013 betød kraniebrud, kritiske indre blødninger omkring hjernen, brækkede knogler, 19 dage i koma og efterfølgende en besked om, at et liv i kørestol ventede for triatleten Camilla Pedersen. I september 2014 blev hun verdensmester på langdistance i Kina:

- Det har uden tvivl været mit livs hårdeste kamp. Jeg har vist hele verden, at alt er muligt, hvis man bare kæmper alt det, man kan.

/ritzau/
Skuespiller Janus Bakrawi og partner Karina Frimodt på gulvet i vild med dans
Underholdning

Følelsesladet aften

i Vild med dans:

Dommer i gråd

finansminister Nicolai Wammen (S) står på pressemøde
Corona

Regeringen vil forlænge

og udvide hjælpepakker

lille grøn hvalp ligger med lukkede øjne
Helt vildt

Sjældent syn:

Hund føder grøn hvalp

Statsminister Mette Frederiksen (S) taler til pressemøde
Corona

Her er de nye

restriktioner

mundbind i skrealdespand
Corona

Her skal du huske

at bære mundbind

Politikeren Lars Weiss går på gaden og bliver interviewet
Nyheder

Han afløser Frank Jensen

som overborgmester

kvinde holder armen rundt om beboer på plejehjem
Corona

Slut med besøg

på plejecentre

i syv kommuner 

to kvinder står og spritter hænder
Corona

Ny rekord:

859 nye smittede

Fodboldtræneren Ebbe Skovdahl hilser på sin nevø Michael Laudrup efter en kamp i 2003
Sport

Sorg i Laudrup-familien:

Dansk træner-legende

er død 

Mette Frederiksen taler på pressemøde
Corona

Nye restriktioner på vej:

Indkalder til pressemøde

Et lille barn i fosterstilling i sengen
Krimi

Anklager kræver

11,5 års fængsel

til mor for overgreb

En halvtom strand med blåt hav og blå himmel
Corona

Nu hænger Grækenland

i en tynd tråd

Portrætbillede af Asger Aamund
Nyheder

Asger Aamund:

Trump VINDER

Et stort SAS-fly i Københavns Lufthavn taxier ud til startbanen
Nyheder

SAS får 

MILLIARDER

En lang gang med cola-dåser og flasker.
Mad og drikke

Coca-Cola dropper

halvdelen af deres mærker

Diktatorparret fra Nordkorea vinker i lufthavnen
Krimi

Stor mystik:

Kim Jong-uns kone 

FORSVUNDET

En smilende kvinde i blå bluse foran en mikrofon med det belgiske flag i baggrunden
Corona

Belgiens udenrigsminister

indlagt på intensiv

med Covid-19

Formand Jakob Ellemann-Jensen i hvid skjorte
Corona

Ellemann skærper tonen:

Forklar restriktioner

eller fjern dem, Mette!

Et tøjstativ med en masse tøj på bøjler
Nyheder

Kom dit tøjspild til livs

– og spar masser af penge 

En smadret Mercedes og redningsfolk omkring den.
Krimi

Stor Mercedes i

soloulykke

En mosaik af billeder af de to præsidentkandidater
Nyheder

Afdæmpet Trump

kom godt ud af duellen

Pengesedler og mønter
Nyheder

Feriepenge
modregnes

trods løfte

billede af Rigmor Bornerup
Nyheder

Må vi udvide huset lidt?

Nej, I skal rive alt ned nu

Billede af Peter Aalbæk
Kendte

Peter Aalbæk:

- Jeg vil være et

sjofelt svin til jeg dør

strandgæster på Ahata-stranden på den græske ø Karpathos
Corona

Kun to lande der ikke frarådes som rejsemål

billede fra en julefest
Corona

Corona-indgreb:

Din julefrokost er i fare

Banksy-værket hænger en væg
Helt vildt

Monet-provokation solgt

for vildt millionbeløb

billede af mette frederiksen
Corona

Mette Frederiksen slår fast: Der kommer nye coronarestriktioner

Politilogo på indgangsdør
Krimi

Begik røveri hos lillebror

Pengesedler og mønter
Nyheder

Bank-fejl - har det kostet dig penge?

En broget flok hunde fotograferet op ad en pink mur.
Dyreliv

Disse hunderacer

lever længst

Nærbillede af sangeren Caroline Henderson. Hun har skrabet håret helt tilbage og er iført en sort skjorte.
Kendte

Tjener to millioner

Maskinen som kan lave luft om til drikkevand består blandt andet af en computer, en skræm af en art og to små regensglas som er forbundet til skærmen.
Helt vildt

Maskine laver

DRIKKEVAND

ud af luft

Stephanie til en premiere sammen med sin far Christian og en ukendt kvinde, der står i midten af dem
Kendte

Ingen kontakt med far:

Han stjal min opsparing

Pernille Rosenkrantz-Theil i sort og hvid mønstret kjole, ståbriller og kort lyst hår. Hun ses fra siden på en gang på Christiansborg
Nyheder

Minister om Muhammed-tegninger:

Lærerne vælger selv

en ambulance med udrykning på en stor vej.
Krimi

Mand fundet fastklemt

i bil på mark

Billede inde fra et fly man ser en række personer i modlys fra flyets genkendelige runde vindue
Corona

Danskerne er bange

nægter at flyve

Magnus Heiunicke ved et tidligere corona pressemøde. Han ser alvorlig ud.
Nyheder

Varsler yderligere

coronarestriktioner

En 100 meter lang skorsten ligger halvt fra et tag henover en vej og ned i vandet.
Nyheder

Væltet skorsten

var næsten ny

et visakort i guld ligger på et tastetur
Nyheder

Sådan stjal svindlere 

26 millioner

En dreng sidder på en seng med en hætte trukket over ansigtet så man ikke kan se hans identitet. I forgrunden står en taske, der er pakket.
Nyheder

Svigt og overgreb:

Kostskole trues med lukning

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Fløjet hjem fra ferie -

på Forsvarets regning

Politikeren Jesper Andersen iført hvid skjorte står ved en udendørs talerstol med to mikrofoner med vindhætter på.
Nyheder

S-profil: Jeg havde

sex med 15-årig

Folk der er stimlet sammen om et stort billede af den nu afdøde lære.
Nyheder

Elever fik 350 euro

for at udpege lærer

En hånd holder en telefon som for at tage et billede af sige selv. Billedet er sort hvid.
Krimi

Pressede unge piger

til nøgenbilleder:

Godt jeg blev stoppet

Nærbillede af prinsesse Märtha Louise der taler med alvorlig mine mens hendes ene hånd gestikulerer.
Kongelige

Forelsket prinsesse:

Folk er sure på mig

Peter Madsen sidende i noget græs i en grøft ved et fortov med hænderne bundet. Billedet er taget langt fra, men man kan tydeligt genkende ham. Foran ham ligger en skarpskytte med et gevær pegende mod ham. En schäfferhund ligger ved siden af skytten.
Krimi

Derfor tog Peter Madsen flugten

Billede af Erik Brøgger ved onsdagens pressemøde. Han står ved et højt cafébord med en hviddug. Ved et andet bord ved siden af ses Søren Brostrøm
Nyheder

Hele verden kan være

lukket lige om lidt

En stor pose med hvidt pulver bliver vist frem af et par hænder iført hvide latexhandsker
Krimi

Politi finder 10 kilo

narko TILFÆLDIGT 

politikeren Jens Rohde står med papir i hånden op ad orange mur
Nyheder

Medie: Jens Rohde

pønser på nyt parti 

mand åbner munden for at blive testet for corona
Corona

Myndighederne klar

med ny teststrategi

den forsvundne norske milliardærfrue Anne-Elisabeth Hagen i grønlig trøje
Krimi

Norsk politi melder ud

i Hagen-sagen

to politifolk står udenfor retten i Glostrup
Krimi

Politiet: Peter Madsen

fik hjælp udefra 

kitler hænger på knage på hospital
Nyheder

Pist forsvundet:

Mangler 8.000 
stykker arbejdstøj

håndværker går rundt på tag
Nyheder

Få tusindvis af kroner

i tilskud til boligen

Par danser wienervals på dansegulvet i tv-programmet vild med dans
Film og TV

Vild med Dans i

stjernespækket

særudgave

rumsonde på vej til at lande på asteroide
Nyheder

Rumsonde landede

på farlig asteroide

med kurs mod jorden

donald trump gestikulerer
Nyheder

Trump afbryder interview

- og truer med at lægge

det på Twitter

til salg skilt foran hus - med mærkatet solgt
Nyheder

Højeste i 10 år:

Boligsalget sætter rekord

frank jensen går på scenen under præsentation af tour de france
Nyheder

Frank Jensen mister

formandspost

To forbryderfotos af Bill Cosby fra henholdsvis 2018 og 2020
Kendte

Sådan ser Bill Cosby ud

efter to års fængsel 

Hella Joof sidder med eftertænksomt udtryk
Kendte

Hella Joof: 

- Jeg blev misbrugt

af familiemedlem

islands statsminister sidder på kontor under videointerview
Helt vildt

Statsminister ramt

af jordskælv midt

under video-interview

neandertaler
Helt vildt

Fund kan ændre

danmarkshistorien:

Vildere end Guldhornene

Peter Madsen sidder op ad en hæk
Krimi

Sådan flygtede Peter

Madsen fra fængslet

Politinspektør Mogens Lauridsen taler ved pressemøde
Krimi

Politiet: Peter Madsen

havde et bombelignende

bælte

person på cykel i skumring
Nyheder

Nu kommer de mørke

tider: Gør opmærksom

på dig selv

Peter Madsen sidder i en grøft op ad en hæk mens en skarpskytte holder ham i skak.
Krimi

Peter Madsen flygtet:

Nu er han kørt væk fra stedet

Skuespilleren Jeff Bridges poserer for kameraet
Kendte

Hollywood-stjerne:

- Jeg har kræft 

Skilt med teksten "vis hensyn hold afstand" hænger udenfor bygning
Corona

529 nye smittede -

men epidemien er stabil 

En mand bliver interviewet mens en hel hær af fotografer og journalister kigger på ham
Krimi

Peter Madsens flugt

går verden rundt

Dronningen til åbningen af folketinget. Hun har alvorlig mine i ansigtet og er klædt i en støvet blå jakke med matchende hat.t
Kongelige

Dronningen giver op:

Aflyser nytåret

Jeppe Kofod iført blåt jakkesæt under åbningen af folketinget. Han smiler til fotograferne.
Nyheder

Professor tvivler

sag mod Kofod

En håndværker banker gamle klinker af et gulv
Nyheder

Trick: Sådan kan du

spare en formue

på håndværkere

Robert Redford med solbriller i vintersol. Han holder sin kone i hånden. De har begge mørke vinterfrakker på.
Kendte

Robert Redford knust:

Sønnen er død

Et visent blad holdes op foran solen, som stråler igennem på en skyfri himmel.
Nyheder

Varmen vender tilbage -

så lunt kan det blive

En lille pige og en dreng gynger på en legeplads. Man ser kun deres fødder og overkroppe.
Krimi

Børnelokkere har

fået bedre vilkår

En person bliver testet for corona i sin bil af en person med handsker, engangskittel, visir, mundbind og hårnet på.
Sport

Advarer om tsunami af

nye coronasmittede

Emil og Line i en scene fra Emil fra Lønneberg.
Nyheder

Emils tjenestepige er død

Laura Christensen portræt
Film og TV

Laura Christensen

om ubådsserien:

Håb i mørket