Mange mennesker savnes efter storbrand i London

Politiet fik anmeldelsen om branden natten til onsdag klokken 1.16 lokal tid, oplyser politiet i London i en erklæring. (Foto: Foto: Toby Melville/Reuters)

Flere hundrede brandfolk forsøger at slukke brand i en bygning med 120 lejligheder i London.

En kolossal brand brød ud i en bygning på 24 etager i det vestlige London før klokken 01.30 natten til onsdag.

Londons borgmester, Sadiq Khan, siger, at "mange mennesker savnes efter branden".

- Men de kan være hos familie eller pårørende, siger han.

Den britiske ambulancetjeneste oplyser, at der onsdag formiddag er bragt over 50 mennesker til fem forskellige hospitaler fra det brændende højhus.

Londons brandinspektør siger, at det lykkedes redningsmandskab at redde et stort antal mennesker fra forskellige etager meget tidligt under branden i højhuset i det vestlige London.

Ifølge brandinspektøren har mandskabet ikke været højere oppe i det brændende højhus end 19. og 20.-etage.

Men brandinspektøren fastslog tidligere, at der er omkommet mennesker ved branden i højhuset. Inspektøren satte dog ikke tal på antallet af omkomne.

- Et antal mennesker er omkommet i den omfattende brand i et højhus i det vestlige London onsdag, sagde brandinspektør Dany Cotton til journalister.

Branden er onsdag formiddag stadig ikke under kontrol, og eksperter er ved at undersøge, hvorvidt den brændende bygning er tæt på at styrte sammen.

Bygningen hedder Grenfell Tower og huser 120 lejligheder. Den ligger på Latimer Road i bydelen White City nær Notting Hill. Og er ifølge AFP fra 1974.

Politiet fik anmeldelsen om branden klokken 01.16 lokal tid.

Omkring 200 brandfolk og 44 brandbiler kæmper med at kontrollere branden, skrev Londons brandvæsen natten til onsdag i et tweet.

Tv-værten George Clarke sagde natten til onsdag til Radio 5 Live, at der var mennesker fanget i den brændende boligblok.

- Jeg står 100 meter derfra og er dækket af aske. Det er hjerteskærende. Jeg har set folk, som vifter med en lommelygte oppe på toppen. De kan tydeligvis ikke komme ned, sagde George Clarke til Radio 5 Live.

- Det ser meget, meget slemt ud. Jeg har aldrig set noget lignende. Hele bygningen er ved at smuldre, siger et øjenvidne, Tim Downey, til BBC.

/ritzau/