Mand sprang ind til løverne i zoo: Har gjort det flere gange

Krimi
Arkivfoto. (Foto: Foto: Jørgen Kirk / Ritzau Scanpix)

Så er løvemanden fundet. Der er tale om en 33-årig mand, der flere gange har kravlet over hegnet til løverne i den fynske zoo.

Fyns Politi har fundet den 33-årige mand, der den 8. juli kravlede op på et hegn til løverne i Odense Zoo og kastede pølser ind til dem. Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

Det var henvendelser fra offentligheden, der førte frem til manden.

Og det er ikke første gang, han er kravlet op i hegnet.

Over for politiet har manden erkendt, at han både i søndags og natten til den 29. juni kravlede op i hegnet.

Derfor kan Odense Zoo nu ånde lettet op. Det forklarer Nina Collatz Christensen, der er konstitueret direktør i Odense Zoo til DR Fyn.

- Vi er meget lettede over, at man har fundet og talt med manden. Han har erkendt det hele og sagt, at han ikke vil gøre det igen, siger hun og fortsætter:

- Specielt dyrepasserne er lettede over, at de ikke skal komme ud i anlægget finde en død mand eller resterne af en mand, eller hvad der nu kunne ske. Det er rigtig skørt at kravle op i et løvehegn. Så vores frygt var, hvad han kunne finde på næste gang.

Kødrester skabte bekymring

Det var kødrester i løvernes anlæg, der den 29. juni første gang gav anledning til bekymring i Odense Zoo.

- Vi undrede os meget og rundsendte alt muligt til kollegaer for at finde ud af, hvad der kunne være årsagen. Så da det her skete i søndags kunne vi koble de her to ting sammen, forklarer Nina Collatz Christensen til DR Fyn.

Det egentlige motiv er stadig ukendt, og politiet er fortsat i gang med at undersøge, om der skulle være puttet gift eller lignende i de pølser, manden kastede over hegnet i søndags.

Episoden har fået Odense Zoo til at skærpe sikkerheden.

- Vi har gjort det mere besværligt at komme ind i zoologisk have, ligesom vi har lavet nogle andre foranstaltninger. Så vi er klar, men vi håber ikke, at det er noget, vi skal lave mere af, for vi kan ikke hindre, at der er nogen, der gør noget, som er uhensigtsmæssigt, siger Nina Collatz Christensen til DR Fyn.

Fyns Politi har sigtet den 33-årige mand for husfredskrænkelse, der kan straffes med bøde eller fængsel op til seks måneder.