Mand sårer politibetjent med hammer ved Notre Dame i Paris
Politiet har skudt og såret en angribende mand med hammer i Paris, oplyser politikilder ifølge Reuters.

En politimand i Paris blev tirsdag såret af en mand, der var bevæbnet med en hammer, uden for Notre Dame domkirken. Gerningsmanden blev skudt og såret af politiet kort efter, oplyser de franske myndigheder.

- En mand, der havde såret en politimand, blev skudt og såret af politiet, siger en talsmand for politiet til Reuters.

Han tilføjer, at manden gik til angreb uden for Notre Dame, som er en af Paris mest besøgte seværdigheder, og som ligger i byens centrum.

Angrebsmanden blev ifølge indenrigsministeriet "neutraliseret".

Et øjenvidne, som overværede episoden fra en lejlighed med udsigt over pladsen foran domkirken, siger, at manden lå på jorden uden at bevæge sig, da han var blevet ramt af skud.

- Situationen ved Notre Dame er under kontrol, og angrebsmanden er blevet bragt til et hospital, skriver det fransk nyhedsbureau AFP.

Statsanklagemyndigheden i Frankrig siger, at der vil blive indledt en efterforskning af sagen af landets antiterrorkorps.

En amerikansk turist siger til avisen Libération, at politiet lukkede dørene ind til domkirken, hvor en stor mængde turister opholdt sig, da der blev skudt.

Franske medier skriver, at der var omkring 900 mennesker i Notre Dame under episoden.

Den franske indenrigsminister, Gerard Collomb, siger, at angrebsmanden råbte "Dette er for Syrien", inden han blev såret af skud.

Manden var også var bevæbnet med køkkenknive og havde et dokument, der identificerede ham som algerisk student.

/ritzau/Reuters