Mand gemte 100 kilo amfetamin i fire højttalere
En 40-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 14 års fængsel for at have indført 100 kilo amfetamin. Politiet stoppede manden ved færgelejet i Rødbyhavn. Foto: Colorbox.dk/Free

En 40-årig mand er ved Retten i Nykøbing Falster blevet idømt 14 års fængsel for at have indført 100 kilo amfetamin. Politiet stoppede manden ved færgelejet i Rødbyhavn.

Det oplyser specialanklager Skipper Falsted.

Naif Abdulkhalek Noeman Al-Jumaili, der er irakisk statsborger, er bosat i Sverige. Han er også blevet udvist af Danmark for bestandigt.

Det var 27. september 2016 omkring klokken 13, at politiet vinkede bilen med svenske nummerplader ind til et rutinetjek. Da man tjekkede bilen, fandt politiet fire højttalere, hvor der var gemt i alt 100 kilo amfetamin.

- Han er blevet dømt i overensstemmelse med anklageskriftet, og min strafpåstand var også 14 år, siger Skipper Falsted.

Indsmuglingen af så store mængder amfetamin indikerer forbindelser til organiseret, international kriminalitet, og både tysk og svensk politi kører særskilte efterforskninger, oplyser specialanklageren.

Faktisk gik der mere end to måneder, før Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi løftede sløret for sagen.

Det var af efterforskningsmæssige hensyn, at man ventede med at fortælle om den store fangst, fortalte politiet.

Man har en formodning om, at stofferne skulle ende i Sverige.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste i forbindelse med fangsten, at politikredsen aldrig tidligere har beslaglagt så stor en bunke narko.

Naif Abdulkhalek Noeman Al-Jumaili ankede afgørelsen på stedet. Han vil frifindes.

Skipper Falsted siger, at sagen på mange måder er enestående, når man tager narkomængden i betragtning.

- Strafferammen er 16 år, men det var ikke min påstand, da 16 år skal bruges, hvis der en dag kommer en sag med en endnu større mængde, siger specialanklageren.

/ritzau/