Mand fængslet for at skyde mod bil i opgør i Esbjerg

Krimi
Politi (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix)

Skud mod en bil i Esbjerg relaterer sig formentlig til en verserende konflikt mellem grupperinger.

Politiet er onsdag kommet et skridt længere i efterforskningen af en skudepisode i Esbjerg torsdag i sidste uge.

Således kunne Syd- og Sønderjyllands Politi tirsdag klokken 16.47 anholde en 24-årig mand, som mistænkes for drabsforsøg.

I et grundlovsforhør onsdag blev han varetægtsfængslet i fire uger, oplyser vicepolitiinspektør Carsten Arentoft.

Ved skudepisoden, der skete på hjørnet af Hermodsvej og Jagtvej i Esbjerg, blev der ifølge politiet affyret flere skud mod en personbil, men ingen kom heldigvis noget til.

Skuddene blev affyret sent om aftenen, og i løbet af natten til fredag anholdt politiet fem personer, men de blev kort efter løsladt, da der ikke var nogen særlig mistanke mod dem.

Den 24-årige, der blev fængslet onsdag, nægtede sig i grundlovsforhøret skyldig. Det er hemmeligt, hvad han ellers har forklaret, da retsmødet var for lukkede døre. Det er uvist, om han kærede fængslingen til landsretten.

Det er politiets opfattelse, at sagen har rod i en igangværende konflikt mellem grupperinger i området.

- Vi har nogle grupperinger her i Esbjerg, som er kommet op at toppes, siger Carsten Arentoft.

Han fortæller, at politiet mener, at der står yderligere en gerningsmand bag skyderiet. Den person er stadig på fri fod, og politiet har ikke noget signalement.

Der har den seneste tid været flere sammenstød mellem to lokale grupperinger i Esbjerg, og det fik i fredags politiet til at indføre en månedlang visitationszone.

Visitationszonen omfatter en betydelig del af Esbjerg by og varer efter planen foreløbigt frem til mandag den 17. september.

/ritzau/