Mand er fængslet i sag om fynsk krudtfabrik
Politiet fandt i sidste uge en ulovlig fyrværkeriproduktion på Fyn. 1,4 ton kemikalier er beslaglagt.

En 45-årig mand, der har været eftersøgt i forbindelse med en fyrværkerisag fra Fyn, er blevet anholdt og varetægtsfængslet, oplyser Københavns Politi onsdag.

I sidste uge ransagede Københavns Politi sammen med Fyns Politi en ejendom i Krogbølle ved Otterup på Fyn, hvor politiet fandt en ulovlig fyrværkerifabrik.

Det er i den forbindelse, at den 45-årige mand blev anholdt tirsdag aften et sted i Jylland, oplyser efterforskningsleder Dannie Riise til Ritzau.

Politiet fandt ved ransagningen store mængder af kemikalier til at fremstille primært kanonslag samt færdige og halvfærdige kanonslag.

Ved en ny ransagning af stedet fandt betjente desuden endnu en portion kemikalier og andre remedier til brug for fremstilling for ulovligt fyrværkeri.

Politiet fandt dog ingen personer på stedet. Men siden da har efterforskningen ført til den 45-årige mand.

I et lukket grundlovsforhør i Dommervagten er han blevet fængslet i 27 dage.

Sigtelsen drejer sig om, at han skal have forsøgt at forarbejde 1,4 ton kemikalier til kanonslag.

Dermed skal han også på en hensynsløs måde have udsat andre mennesker for fare. Det skyldes kanonslagenes "særdeles farlige karakter," lyder det i politiets påstand.

- Vores budskab til folk er, at de skal lade være med at købe illegalt fyrværkeri, for man løber en stor risiko, det er pivfarligt, siger Dannie Riise.

- Man skal være klar over, at det fremstilles af amatører, der er fuldstændig ligeglade. De tænker kun på den store fortjeneste, de kan få, siger efterforskningslederen.

Ransagningen i Krogbølle førte ikke kun til den 45-årige mand.

Den bragte også politiet på sporet af en ejendom i Tureby syd for Herfølge. Her fandt betjente en produktionshal til fremstilling af ulovligt fyrværkeri. I den sag er tre mænd på 22, 28 og 29 år blevet varetægtsfængslet frem til 11. januar.

Ud over fabrikken i Tureby fik politiet også nys om en container i Glostrup, som betjente straks slog til imod. Politiet mener, at noget af fyrværkeriet fra Tureby har været opbevaret i containeren med henblik på videresalg.

/ritzau/