Magnussen lægger fint ud i varme australske træninger
Magnussen fik ikke for alvor fart i sin Haas-racer under første træning. Foto: William West/AFP
Kevin Magnussen endte som nummer 17 i årets første Formel 1-træning. Holdkammeraten Grosjean blev nummer syv.

For første gang i 2018 rullede Kevin Magnussen fredag sin Haas-racer ud på Formel 1-banen forud for et grandprix.

Det skete i Melbourne, hvor Formel 1-feltet i knap 30 graders varme og under en skyfri himmel tog hul på årets første træninger.

Og til syvende og sidst endte det med en fin tid fra Magnussen.

Efter en lunken første træning fik den 25-årige dansker således mere fart i sin sort-hvid-røde racer under anden træning. Her endte Magnussen som nummer ni ud af feltets 20 kørere.

Han kunne dog samtidig se sin holdkammerat, Romain Grosjean, blæse op på en fornem sjetteplads i anden træning. Dermed klemte franskmanden sig ind i den top-6, som Mercedes, Ferrari og Red Bull ellers sidder tungt på.

Under første træning havde Magnussen både tekniske problemer og en lille tur ud på græsset i Albert Park. Han endte med en samlet 17.-plads.

Ved anden træning var asfalten i Melbourne efterhånden blevet varmet op til knap 45 grader af den bagende eftermiddagssol. Det så indledningsvist ud til at give kørerne lidt udfordringer på banen

Heriblandt Magnussen, der i lang tid var blandt feltets langsomste.

Med cirka en halv time tilbage af træningen kom der dog en lille forløsning for danskeren. Her tilbagelagde han den 5,3 kilometer lange bane på 1 minut og 25,246 sekunder. Og det rakte altså til en niendeplads.

Forrest i Formel 1-feltet fortsatte verdensmester Lewis Hamilton (Mercedes), hvor han slap sidste år. Den britiske stjerne formåede som den eneste at tilbagelægge banen på under 1 minut og 24 sekunder.

20-årige Max Verstappen (Red Bull), som der er store forventninger til i denne sæson, satte næstbedste tid foran finske Valtteri Bottas (Mercedes).

De første træninger er stadig blot en forsmag på holdenes styrke, og mange ledige, lyseblå sæder ved banens langside vidner da også om, at sæsonen først for alvor går i gang i weekenden.

/ritzau/