Mærsk giver 23.000 ansatte et godt tilbud

Mærsk Group introducerer nu en ny attraktiv global barselsordning der skal gøre det særligt interessant for unge kvindeligfe talenter, at søge job i en af koncernens virksomheder.
- Der er tale om et talenttiltag, som går ud på at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, herunder også kvinderne, siger Maria Pejter.
- Der er tale om et talenttiltag, som går ud på at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, herunder også kvinderne, siger Maria Pejter. Foto: Scanpix arkiv

Den danske shippinggigant Maersk strækker sig langt i kampen om at tiltrække og fastholde de bedste talenter verden over til koncernen. 

Mærsk Group introducerer nu en ny attraktiv global barselsordning, der skal gøre det særligt interessant for unge kvindelige talenter at søge job i en af koncernens virksomheder. Fra 4. april kan koncernens kvindelige medarbejdere verden over nemlig se frem til at få minimum 18 ugers barsel med fuld løn.

Det skriver business.dk.

- Der er tale om et talenttiltag, som går ud på at tiltrække og fastholde de dygtigste medarbejdere, herunder også kvinderne. Vi har kigget på interne data, og det viser sig, at i mere end halvdelen af vores divisioner, har vi problemer med at fastholde kvinderne det første år efter, at de har fået barn, siger Maria Pejter til business.dk. Hun er chef for HR i to af Maersk Groups datterselskaber, Switzer og Maersk Tankers. 

Mærsk har i dag omkring 23.000 kvindelige ansatte og i følge Mærsk Group vil den nye ordning forbedre barselsvilkårene for Maersk ansatte kvinder i mindst 51 lande ud af de 130, hvor koncernen opererer i dag, hvis man sammenligner med det mininum landendes egen lovgivning kræver, skriver business.dk. 

Mærsks danske ansatte er fortsat bedre stillet gennem den danske lovgivning, men i for eksempel USA er den nye ordning meget lukrativ, skriver business.dk. 

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.