Mærsk-aktierne glider i olien og på børsen
A.P. Møller-Mærsk-aktien røg nedad, mens Lundbeck-aktien gik stik den anden vej på fondsbørsens store regnskabsdag. Foto: Colourbox/Free
A.P. Møller-Mærsk-aktierne falder med ni procent i onsdagens første minutters handel på fondsbørsen.

De lave oliepriser satte spor i A.P. Møller-Mærsks regnskab for 2015, som blev offentliggjort onsdag.

Det kunne også aflæses på fondsbørsen, hvor A.P. Møller-Mærsk-aktierne først faldt med seks procent i de første minutters handel på fondsbørsen, og efter 10 minutter var kursfaldet helt oppe på ni procent.

Oliepriserne truer ikke kun indtjeningen i Mærsk-koncernens olieforretning, men også flere af selskabets andre forretningsområder, herunder skibsfragten.

Og med udsigt til, at afregningsprisen på olie vil være lav en rum tid endnu, har mange investorer valgt at hoppe ud af aktien.

En del har tilsyneladende valgt at satse på medicinalvirksomheden Lundbeck i stedet for.

Selv om selskabets regnskab var præget af de ekstraordinære nedskrivninger sidste år, så var der positive meldinger om fremtiden. Det sendte aktien hele 14 procent op.

Også Carlsberg- og DSV-regnskaberne fik en pæn modtagelse og steg mellem en og to procent på en dag, hvor C20 Cap-indekset åbnede i lysegrønt med en stigning på 0,4 procent.

Endelig var der onsdag også børsdebut for Scandinavian Tobacco Group, der åbnede med en meget lille stigning på 0,1 procent i forhold til udbudskursen på 100.

/ritzau/