Mændene finder igen vej til tandlægestudiet

Der er kommet flere mænd ind på tandlægestudiet. (Foto: Foto: www.colourbox.com/free)

Nu er næsten hver tredje studerende mand. Sådan så det slet ikke ud sidste år.

Tandlægen kan sætte en skræk i de fleste.

Men faktisk er det lykkedes Tandlægeskolen i Aarhus næsten at fordoble antallet af mandlige studerende på bare et år. Det fortæller DR Østjylland.

- Frem til ansættelsesfristen har vi reklameret for uddannelsen og slået meget på, at det også er en meget teknisk orienteret uddannelse. Vi ved fra tidligere undersøgelser, at det appellerer til mændene, fortæller sundhedsdekan ved Aarhus Universitet, Allan Flyvbjerg.

Initiativet blev iværksat, fordi studiet igennem flere år er blevet meget kvindedomineret. Sidste år var kun 17 procent af de studerende på tandlægestudiet mænd. I år er det 31 procent.

En af dem, er Andreas Schurmann, der netop er blevet optaget.

- Jeg har altid været lidt perfektionistisk, og jeg synes, at det er interessant at arbejde med små ting og lave et godt stykke arbejde, som man bagefter kan være stolt af. Så jeg tænkte, at det netop var noget, som passede til netop det her studie, siger han.

Andreas Schurmann var godt klar over, at studiet er domineret af kvinder.

- Men det er ikke noget, som jeg har tænkt videre over. Det ikke er noget, som har haft indflydelse på, at jeg valgte studiet, siger han.

For 10-15 år tilbage var situationen ellers den komplet modsatte. Her var mændene i klart overtal på tandlægestudiet.

Men en nogenlunde lige fordeling mellem kønnene er at foretrække, mener sundhedsdekan Allan Flyvbjerg.

- Vi har en grundfilosofi på mit fakultet om, at det - både på studiet og senere i arbejdslivet - er bedst med en rimelig balance mellem kønnene. Vi tror, at det giver den bedste dynamik, når man skal være på en travl arbejdsplads.