Mænd skyder mod bil - rammer kiosk i stedet
Der er fundet flere tomme patronhylstre efter et skyderi på Frederiksborgvej i det nordvestlige København natten til fredag (arkivfoto). Foto: Www.colourbox.com/Free
Der er fundet tomme patronhylstre efter et skyderi på Frederiksborgvej. Ingen personer er tilsyneladende ramt.

Natten til fredag affyrede ukendte personer fra en knallert skud på Frederiksborgvej omkring nummer 83-86 i det nordvestlige København.

Intet tyder på, at nogen personer er ramt.

Det er anden gang i løbet af en uge, at der har været skyderi i Københavns Nordvestkvarter.

Politiet har fundet flere tomme patronhylstre efter skyderiet fredag morgen, men der er endnu ikke oplysninger om, hvor mange skud der blev affyret.

De tekniske undersøgelser har imidlertid vist, at to af skuddene ramte ruder i en kiosk og i en lejlighed på første sal.

- Der er ikke meldinger om, at nogen er blevet ramt, og intet tyder på, at skuddene var rettet mod kiosken og lejligheden, siger den centrale efterforskningsleder Aaron Newman, Københavns Politi.

Tidligere oplyste den centrale efterforskningsleder Jørgen Lyster, at skuddene var rettet mod en bil.

- Vidner fortæller, at to personer på en knallert affyrede skud mod en bil, der holdt der. Derefter flygtede både knallerten og bilen fra stedet, sagde Jørgen Lyster.

Tidligt fredag morgen arbejdede politiets teknikere på stedet, men der er ikke kommet detaljer frem om deres undersøgelse. Det er uklart, hvilket våben der blev brugt.

Politiet fik anmeldelsen om skyderiet klokken 1.19, og Frederiksborgvej var en overgang spærret ved Landsdommervej, men vejen er åbnet for trafik igen.

Motivet til skyderiet kendes ikke. Men det er anden gang på en uge, at Københavns Nordvestkvarter har været ramme om skyderi.

Tirsdag blev der affyret skud med et eller flere automatvåben ved Tagensbo Skole på Magistervej.

Ifølge Aaron Newman kan politiet endnu ikke sige noget om, hvorvidt de to skudepisoder hænger sammen.

- Men det er selvfølgelig en teori, som vi arbejder ud fra, siger han.

Efter skuddene ved Tagensbo Skole tirsdag morgen affyrede en mand på knallert tirsdag eftermiddag mindst 12 skud mod nogle personer ved en ungdomsklub på Gadelandet i Husum.

Politiet mener, at disse skyderier skete som led i en konflikt mellem to grupperinger, som muligvis har tilknytning til bandemiljøet.

- Vi er ikke i tvivl om, at de to episoder hænger sammen, sagde vicepolitiinspektør Torben Svarrer fra Københavns Politis afdeling for organiseret kriminalitet.

/ritzau/