Lyngby mangler licens og tilføres flere penge
Lyngby har succes på banen, men er økonomisk udfordret. Foto: Per Kjærbye/Scanpix
Lyngby har succes på banen og er tæt på bronze. Økonomisk roder det, licensen for næste sæson er ikke i hus.

Mens David Nielsens tropper fra Lyngby har stor sportslig succes og med blot et point i sæsonens sidste kamp kan hente bronze i Superligaen, er der ikke lutter smil og glade dage i klubben.

Ifølge Ekstra Bladet har klubben ikke fået den nødvendige licens til at kunne spille videre i landets bedste fodboldrække i næste sæson på plads, og Lyngbys formand bekræfter:

- Jeg kan bekræfte, at vi endnu ikke har modtaget superliga-licensen for den kommende sæson, siger formand Torben Jensen til Ekstra Bladet.

- Vi har forsøgt at få dialogen med DBU (Dansk Boldspil-Union, red.), men det har hidtil desværre ikke været muligt, siger han videre.

At Lyngbys økonomi har været under pres, er ikke en hemmelighed.

Klubbens ejer, Hellerup Finans, har løbende tilført kapital til klubben.

Lyngby meddeler, at klubben har besluttet at tilføre yderligere 20 millioner kroner.

- Kapitalen tilføres dels fra Hellerup Finans, dels gennem en kapitalforhøjelse, meddeler Lyngby på sin hjemmeside.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger mødes appeludvalget, der skal træffe den endelige afgørelse i forhold til licens eller ej til Lyngby i den kommende sæson, tirsdag.

Lyngby fik ikke licensen i april, og ifølge avisen valgte udvalget på et møde i begyndelsen af maj at sende andenbehandlingen af sagen direkte videre til licensappeludvalget.

I Lyngby mener man, at der er styr på økonomien i det budget, man har lagt.

- Vi har udarbejdet et konservativt budget baseret på kendte omkostninger og indtægter, hvor vi mener, der er tilstrækkelig likviditet til stede.

- Men DBU har bedt os om at sikre yderligere kapital, selv om vi mener, der ikke er behov for det, siger Torben Jensen til Ekstra Bladet og fortæller, at klubben mandag har indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling for at få kapitalberedskabet på plads.

Den ekstraordinære generalforsamling bliver afholdt 6. juni.

/ritzau/