Lufthavnen i Kastrup sætter ny passagerrekord
Det er fjerde år i træk, at Københavns Lufthavn sætter passagerrekord. Foto: Københavns Lufthavne/free
Aldrig før har så mange rejsende brugt Københavns Lufthavn som i 2014.

Antallet af passagerer i Københavns Lufthavn bliver ved med at vokse. Københavns Lufthavn satte ny passagerrekord i 2014, hvor i alt 25,6 millioner rejsende brugte lufthavnen. Det oplyser Københavns Lufthavne i en meddelelse.

Samlet steg antallet af rejsende i lufthavnen 6,5 procent, men det er især de lange rejser, der får passagertallet til at lette, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør i Københavns Lufthavne.

- Specielt udenrigstrafikken trak væksten året igennem, og dermed styrker vi fortsat vores position som internationalt knudepunkt.

- Et faktum, der i særdeleshed bliver understøttet af, at vi samlet set havde en vækst på otte procent på vores 27 interkontinentale ruter i 2014, siger Thomas Woldbye i meddelelsen.

Det er første gang nogensinde, at Københavns Lufthavn runder 25 millioner passagerer på ét år. Samtidig er det fjerde år i træk, at lufthavnen sætter passagerrekord.

Samlet steg udenrigstrafikken med 6,8 procent i 2014, mens antallet af såkaldte transferpassagerer, der brugte Københavns Lufthavn som et stop på vejen på en længere rejse, steg 12,6 procent.

Indenrigstrafikken bød på lidt mere beskeden vækst på 2,3 procent. I december faldt antallet af rejsende til andre lufthavne i Danmark endda fire procent på grund af lavere kapacitet på ruterne til Aalborg, Billund og Karup, oplyser Københavns Lufthavne.

Alene december bød på en vækst på tre procent i antallet af passagerer.

/ritzau/