London smider Uber på porten: "De skal spille efter reglerne"
De over tre millioner mennesker i London, der har hentet Ubers app, kan efter alt at dømme snart ikke bruge den længere. Foto: Toby Melville/Reuters
Ubers "mangel på virksomhedsansvar" betyder nu, at tjenesten bliver forbudt i London. Uber kan dog anke sagen.

Beboere og besøgende i London må muligvis undvære den omstridte kørselstjeneste Uber snart.

Selskabet er blevet frataget sin licens til at operere i London, oplyser transportmyndigheder i den britiske hovedstad.

Det skyldes blandt andet bekymringer over sikkerheden og den måde, som selskabet foretager baggrundstjek af dets chauffører, skriver nyhedsbureauet AP.

- Ubers tilgang og adfærd demonstrerer en mangel på virksomhedsansvar i forhold til en række spørgsmål, der potentielt har konsekvenser for den offentlige sikkerhed, meddeler Transport for London.

Også software, der kan bruges til at forhindre, at myndighederne får fuld adgang til app'en, er en medvirkende årsag til, at Uber nu står til at miste licensen.

Londons borgmester, Labour-manden Sadiq Khan, siger i en udtalelse, at han støtter beslutningen om at fratage den omstridte kørselstjeneste licensen.

- Alle transportselskaber skal spille efter reglerne, siger Khan.

I en meddelelse afviser Ubers chef i London, Tom Elvidge, kritikken.

Selskabets chauffører gennemgår det samme sikkerhedstjek som andre taxiselskaber, og sporing af samtlige ture giver passagererne en ekstra sikkerhed, siger han.

- Transport for London og borgmesteren har bøjet sig for en lille gruppe, der vil indskrænke forbrugernes valg, siger Uber-chefen og minder om, at 40.000 chauffører nu har udsigt til at miste deres arbejde.

Ubers chauffører kan dog fortsat fragte passagerer rundt i Londons gader nogle uger endnu.

Selskabets nuværende licens udløber ved udgangen af denne måned, og Uber har omgående besluttet at anke afgørelsen om ikke at forlænge den.

Selskabet har lov til at fortsætte driften i den britiske hovedstad, mens klagesagen behandles.

Ubers app bruges af omkring 3,5 millioner passagerer i London. Selskabet har 40.000 chauffører, der kører i hovedstadens gader.

I flere lande - også i Danmark - har Uber mødt modstand fra fagforeninger og traditionelle taxiselskaber, der mener, at kørselstjenesten opererer i strid med reglerne.

/ritzau/Reuters