Lolitta chokeret over besked: Spist af med 8.682 i dagpenge før skat

Arbejdsløse Lolitta Jensen fra Fjerritslev var overrasket over, hvor lidt hun stod til at få i dagpenge. Lokal 3F-formand er vred på hendes vegne.
Arbejdsløse Lolitta Jensen fra Fjerritslev var overrasket over, hvor lidt hun stod til at få i dagpenge.
Arbejdsløse Lolitta Jensen fra Fjerritslev var overrasket over, hvor lidt hun stod til at få i dagpenge. Foto: Fagbladet 3F

En dagpengesats på bare 8.682 kroner om måneden. Før skat.

Sådan lød det deprimerende svar, som a-kassevejleder Gitte Rishøj måtte aflevere til Lolitta Jensen, 49, der i oktober kom glædestrålende ind i sin fagforening, 3F Midtvendsyssel i Brønderslev.

Lolitta havde nemlig optjent en ny ret til dagpenge. Et par år før var hendes dagpengeret udløbet, men efter flere småjob og vikariater var dagpengeretten optjent igen.

Tilmeld dig gratis vores nyhedsbrev for flere nyheder.

- Jeg har taget alt det arbejde, jeg kunne få. Det har hele tiden været mit mål at komme tilbage i a-kassen. Hvem bryder sig om at få kontanthjælp? Jeg gør i hvert fald ikke, siger Lolitta Jensen, der i dag bor i Fjerritslev, til Fagbladet 3F.

Men Lolitta Jensens glæde blev til hurtigt tårer.

- Satsen skal beregnes på baggrund af de bedste 12 måneder indenfor de seneste to år. Lolitta har i gennemsnit tjent så lidt over de bedste 12 måneder, at hendes sats bliver så lav, forklarer Gitte Rishøj.

Heller ikke efter de regler, der gjaldt før 1. juli i år, ville Lolitta Jensen have fået højeste sats. Efter de gamle regler ville hun dog have fået en sats på 12.300 kroner.

- Havde jeg da bare kunnet få dét!, siger Lolitta Jensen, der i første omgang ikke kunne se, hvordan hun skulle kunne klare sig for så lidt.

Sammen med Gitte Rishøj fra a-kassen blev det dog afklaret, at kommunen kan supplere op til laveste kontanthjælp, på i alt godt 11.200 kroner om måneden, som hun også fik før.

Lolitta Jensen har arbejdet i 16 år på kyllingeslagteriet i Brovst, men blev ledig. For nogle år siden flyttede hun til Brønderslev i håb om at finde arbejde. Efter dagpengenes udløb har hun klaret sig ved en blanding af vikarjob og supplerende kontanthjælp.

- Jeg gør, hvad jeg kan, for at få arbejde. Allerhelst vil jeg arbejde fuld tid. Men de job hænger ikke på træerne, siger hun.

Afdelingsformand i 3F Midtvendsyssel, Per Kjeldsen, er vred:

- Vi har et medlem, som har gjort alt, hvad hun kan. Hun er endda flyttet for at øge sine jobchancer, og har betalt sit kontingent til a-kassen - ud af sin sparsomme kontanthjælp. Alligevel er hun nu ramt på alle parametre, og det er ikke rimeligt, siger han:

- Lolitta kunne have lænet sig tilbage på kontanthjælp, og været i samme situation rent økonomisk, som hun er nu. Det er sgu da ikke i orden.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.