Lørdagslæsning: Hitlers hemmelige sexliv

Helt vildt
Adolf Hitler og Eva Braun havde et stormfuldt forhold. Føreren var besat af unge piger. (Foto: Scanpix)

”Der Führer” smuglede Eva Braun ind og ud af hoteller, købte et hus til hende og forlangte total hemmelighed om deres intime møder.

Den 17. september 1931 skændes to mennesker i en fashionabel lejlighed på Printzregentenplatz 16 i München. Naboer hører i sene eftermiddagstimer, at parret råber af hinanden, før manden i forholdet til sidst forlader lejligheden og kører afsted i sin bil mod Nürnberg. Parrets kok ser, at kvinden kort efter låser sig grædende inde på sit værelse.

Kort før midnat runger et skud gennem den store lejlighed. Det kommer fra kvindens værelse, hvor husholdersken finder hende livløs på gulvet.

Ved siden af ligger mandens pistol.

Geli Raubal, som kvinden hedder, dør kort efter af skudsåret.

Manden hun boede sammen med, var hendes 19 år ældre halv-onkel, Adolf Hitler.

Geli Raubal’s mystiske død har lige siden været omtåget af den ene konspirationsteori efter den anden, men den officielle version var først en tragisk ulykke, der senere ændredes til et selvmord.

Med Geli Raubals død indledes en af verdenshistoriens mest mystiske affærer. For den 42-årige Adolf Hitler trøster sig over tabet af den kvinde, han elskede, ved at kigge nærmere på en ung, smuk assistent, der arbejder i hans personlige fotografs forretning.

Eva Braun t.v. med sin søster Gretl Braun, som overlevede krigen og efterfølgende kun har givet to interviews. Hun døde først i 1987. Foto: Scanpix

Hun hedder Eva Braun – og er blot 17 år gammel.

Meget forelsket

Eva Brauns familie aner ikke uråd, da hun pludselig begynder at arbejde meget over i forretningen. Hun taler mere i telefon, og indimellem sniger hun sig hjem og ind i værelset under dynen langt over midnat. Hun gemmer ting på sit værelse, og en dag spørger hendes søster, Gretl, hvem denne mystiske mand mon er, som hun ser? Kunne det være den berømte Hr. Hitler?

Eva indrømmer til sidst, at hun er meget forelsket i Hitler, der sætter stor pris på, at Eva ikke fortæller noget om noget til nogen – den eneste Eva betror sig til er sin søster, som hun deler værelse med.

Selv om Hitler med chauffør nu begynder at sætte Eva af ved havelågen efter ture i operaen, stævnemøder på restauranter og i biografen, så fatter Eva Brauns forældre ikke den mindste mistanke til, at deres datter er i romantisk forhold til en af Tysklands mest kendte politiske skikkelser. Heller ikke, da Hitlers bil en dag holder foran huset, og Eva tager afsted på sin første romantiske weekend i Berchtesgaden i Hitlers hus på bjergsiden i Obersaltzberg.

Det var kun de senere år, at Hitler optrådte offentligt med sin elskerinde. Scanpix

Prøver at begå selvmod

Hun er dybt forelsket i Hitler, da hun vender tilbage og vil konstant være i hans nærhed, men det er ham, der styrer forholdet med hård hånd, og de ses kun, når han inviterer. Når han er på politiske rejser landet rundt, hænger Eva i telefonen i timevis, for at få bare en kort samtale.

I begyndelsen er forholdet båret af, at han tænder på sex med den yngre kvinde, udnytter hendes forelskelse og samtidig sætter han stor pris på, hvor god Eva Braun er til at holde deres forhold hemmeligt. Hun er sex og adspredelse for Hitler, der med paranoia og desperation higer over sit privatliv.

Hitler er et ideologisk menneske, og da hans rablende ideer og dæmoniske taler brygget på had får tag i befolkningen, ser han sit kald og glemmer ganske enkelt sin unge kæreste. For Hitler er først og fremmest gift med sit nazistiske parti, og besat af vejen til magten i Tyskland.

Han ignorerer Eva Braun, turene til Berchtesgaden bliver færre og han besvarer ikke hendes telefonopkald i takt med tilslutningen til partiet stiger.

Om Eva Braun er inspireret af Geli Raubal vides ikke, men hun griber på samme måde en pistol, og forsøger i desperation at skyde sig selv i brystet. Hænderne ryster og kuglen strejfer kun huden, men blodet vælter ud.

Hun redder livet, og Hitler står kort efter ved sygesengen med en buket blomster og undskylder sin fraværelse med travlhed.

Hitler var charmerende

Gretl Braun er stadig den eneste, der kender deres forhold, og hun er gennem årene en af de personer, der kommer tættest på parret og den private Hitler, som hun beskriver helt anderledes end det monster, der udtænkte og planlagde nogle af menneskehedens største forbrydelser.

Parret med lille Gitta Schnieder, en af Eva Brauns bedste veninders datter. Scanpix

Når Hitler er sammen med Eva, er han en normal, og meget charmerende mand med en – efter hendes mening – vidunderlig sans for humor. Han er en munter mand, der nyder livet blandt indercirklen, men kun her, for han hader nye ansigter omkring sig i sit privatliv.

Overfor Eva Braun er han den, der viser kærlighed, men kun til et vist niveau. Han holder hende i hånden, og kan også finde på med en finger at ae hende blidt på kinden, men ingen ser nogensinde Hitler kysse sin unge kæreste.

Bange for skandale

Hitler lærer ikke lektien, efter Eva Brauns første selvmordsforsøg. I 1935 tordner hans karriere derudad, kansler i 1933 og Führer i 1934, og arbejdspresset, der følger med de titler slider igen på han private forhold.

I 1935 får Eva Braun igen nok. Når hun ikke ser Hitler og ikke har intime stunder med ham, falder hun ned i en dyb depression. En dag sluger hun en håndfuld piller, og må på hospitalet til udpumpning.

Selvmordsforsøget er kun halvhjertet, hun ville ikke dø, men det er mere et råb om hjælp, og det råb forstår Hitler. Han ændrer adfærd af to årsager. For det første er han bange for skandalen, hvis han atter kædes sammen med endnu en ung kvindes selvmord, men der sker også en personlig ændring, der peger på, at han fra den dag er bange for at miste Eva Braun. Hitlers forhold til Eva er ikke bare længere sex og adspredelse, men fra da af også omgærdet af en dybtfølt kærlighed.

Der er gået mange rygter om, at parret havde børn sammen, men det er aldrig blevet bekræftet. Her sidder de med to ukendte børn. Et af dem hedder Uschi – det stod bag på billedet skrevet med Evas håndskrift. Scanpix

Han køber et hus til Eva, og her flytter hun ind sammen med sin søster, hvor Hitler nu kommer på hemmelige besøg efter arbejdstid omkring klokken 17.00, og parret tilbringer så et par timer sammen, før han kører igen. Han overnatter aldrig – ikke en eneste gang, fordi det ville være for risikabelt.

Ingen må kende til Eva, for Hitler ved hvor effektivt en ungkarl virker på de kvindelige vælgere.

Men Hitler kan ikke længere undvære Eva, og tager hende derfor i hemmelighed med til et af de store nazistiske parader i Nürnberg. Han indlogerer hende i et værelse på Hotel Deutscher Hof på en anden etage end hans suite. Sent på aften eskorterer Hitlers livvagter så Eva op til suiten, hvor hun får lov til at nyde et par timer i selskab med ”Der Führer”, som hun altid omtaler sin kæreste.

Da hun skal tilbage til sit værelse, bebrejder hun Hitler alt dette hemmelighedskræmmeri, men Hitler insisterer på, at deres forhold skal holdes hemmeligt for offentligheden.

”Du er ”Der Führer, og ”Der Führer må da gøre, hvad han vil…,” råber Eva Braun.

Undgik svigerforældrene

Selv disse ord overbeviser ikke Hitler, og Eva Braun må tage til takke med at leve i ”Der Führers” skygge - også i soveværelset. Og hvis han kalder på hende, kommer hun, selv om hun kun får 10 minutter af hans selskab. 

Ifølge Gretl Braun, så er der intet der tyder på, at Hitler og Eva dyrkede andet end almindelig sex. Eva gav aldrig udtryk for andet. Det billede, som søsteren så over alle årene var, at Eva elskede ham, og Hitlers kærlighed til hende groede. De viste aldrig tegn på andet end at være et par der var lykkelige sammen. At han skulle have abnorme seksuelle lyster eller var pervers, finder Gretl Braun ikke troværdigt.

Til gengæld ændrer krigen Hitlers og Evas forhold. De er nu sammen i længere perioder i Berchtesgaden, modnes sammen, hvor Eva Brauns forældre også får lov til at bo, når Hitler ikke er til stede. Hitler har et besynderligt forhold til sine svigerforældre, som først får indblik i, hvem der er deres svigersøn på dette sene tidspunkt, og kan man bebrejde dem deres mistro - deres datter kunne vel dårligt komme hjem med en mand, der var værre end Hitler.

Eva Braun med sine to skotske terrier Negus og Katuschka og Adolf Hitler med sin schæfer Blondi. Foto: Scanpix

Hitler undgik konsekvent svigerforældrene, og når de er tvunget til at være i samme stue, optræder Hitler altid overfor dem med en flovhed.

Når Eva og Hitler igen er alene, afslører han, at når krigen er vundet, så vil han gifte sig med hende, og de skal flytte til et nybygget drømmehus udenfor Linz med udsigt til Pöstlingberg. De taler om fremtiden, men aldrig politik, krigens gang eller andre detaljer relateret til hans karriere. Ikke en eneste gang. Hvilket ofte får Eva Braun til irriteret at sige, at hun aldrig får noget at vide om noget som helst.

Kan ikke leve op til Eva

Hitler er to mennesker, og han skiller sit privatliv fuldstændig fra sin karriere. Og han er også en person, der holder sin følelser helt tæt ind til kroppen. Måske er det i virkeligheden kun Eva Braun, der formår at komme bare en anelse bag denne betonfacade. Hitler er i stand til at drille og muntre sig med sin unge kæreste, for derefter øjeblikket efter at lukke døren til sit arbejdsværelse og så tage de mest grusomme beslutninger i menneskehedens historie.  

Da Hitlers beslutninger og en gang så store ideer viser sig at være luftkasteller, ideologierne det rene vanvid og krigslykken på fronterne vender, går det ned ad bakke med hans helbred. Han er ikke længere den vitale mand, og selv om forholdet til Eva både vokser og modnes under krigen, så går passionen og det intime af fløjten. Allerede i 1943, efter slaget om Stalingrad, giver Hitler udtryk for, at han er for gammel, og han overvejer at bryde forbindelsen, fordi han føler, han ikke længere kan leve op til en ung kvinde som Eva Braun.

Hitler og Eva skændes aldrig foran andre personer, men beviset på, at de har haft en fight er altid den samme nemlig at Eva lukker sig inde på sit værelse og græder.

Eva bryder også sammen i tårer, over Hitlers overvejelser og måske er det præcis det Hitler ønsker at se, for han er på dette tidspunkt så paranoid, at han kun stoler på schæferhunden Blondie – og så altså sin Eva.

Giftes i krigens sidste stund

Da de allierede nærmer sig Berlin fra den ene side, og russernes granater kan høres i øst, får Eva Braun endelig, den 29. april 1945, sit største ønske opfyldt. Hitler ærer Eva Braun ubetinget troskab, ved at gifte sig med hende – et ægteskab, der dog kun varer et døgn, før de ved hinandens side begår selvmord.

Historien om et af verdenshistoriens mest mystiske parforhold ender på en sofa dybt nede i Berlins førerbunker.

Eva tog gift, mens Hitler både tog gift og skød sig i tindingen. Deres lig blev efterfølgende overhældt med benzin og brændt.

Værelset, hvor Hitler og Braun angiveligt skulle have begået selvmord, inden de af tyske soldater blev bragt ud i gården og brændt. Foto: Scanpix

Historien om deres forhold og kærlighed kunne måske efterfølgende være yderligere afdækket, da der i Hitlers hus i Berchtesgaden, i en aflåst metalkasse, lå flere hundrede kærestebreve mellem parret, som Eva Braun gennem årene havde gemt. Brevene var så intime, at parret aldrig brugte postvæsenet, men kun nøje udvalgte kurerere, som havde deres tillid.

Eva Braun forlangte brevene brændt, og det eneste, der er sluppet ud omkring de mange sider er, at Eva Braun altid skrev lange historier om sit liv til Hitler, og han svarede hende tilbage med en kortere tekst.

 

Kilde:

Pulitzerprisvinderens John Toland interviewede den 6. og 7. januar 1974 Eva Brauns søster, Gretl Braun, der i sit liv kun har givet to kendte interviews.

 

 

 

 

 

 

      

Michala Kjær Patrick Brylov
Kendte

Janni Spies’ datter:

Hemmeligt gift

Bruuns Galleri Aarhus
Krimi

Rumænsk tricktyv

narrede 75-årig 

Vatpind test corona
Corona

40 børn sendt i isolation

Connie Nielsen
Underholdning

Dansk skuespiller scorer

stor Hollywood-rolle

En slange i et toilet
Helt vildt

Skulle på toilettet:

Fandt stor slange

i kummen

Sundhedsminister Magnus Heunicke
Corona

Indkalder til

nyt pressemøde 

Islands Brygge aften
Nyheder

35 sigtet for at spille

høj musik om natten

Kronprinsesse Mary
Kongelige

Mary springer ud

som hovedtaler

Musikerne Ole Kibsgaard og Kaya Brüel foran piano
Film og TV

Morgensang på DR

- uden Faber

komikeren Geo
Kendte

Infertil komiker

er blevet far

til mirakelbaby

strand med badegæster
Nyheder

Mulig varmerekord:

Skoldhed uge venter

Bil støvsuges
Biler

Solcreme og håndsprit

kan skade din bil

Blå blink fra udrykning
Krimi

En person omkommet

i boligbrand - syv andre

reddet ud

Modelfoto af en vaccine mod covid-19
Corona

Dilemma: Hvem skal

først vaccineres

mod corona?

Simon Cowell og Lauren Silverman
Kendte

"X Factor"-dommer brækkede ryggen - nu er der nyt

Mette Frederiksen
Nyheder

Ny meningsmåling: Mette F. går bomstærk ind i efteråret

Kvinde med mundbind
Corona

Coronasmitte: Norsk kommune lukker ned

hund
Dyreliv

Pas på dyrene i hedebølgen - få gode råd her

Indlandsisen på Grønland
Krimi

Dødsulykke på indlandsisen: Faldt formentlig ned i en sprække

Johnny Reimar
Kendte

Vinker farvel til havudsigt: Partykonge forlader nordsjælland

Jussi Adler-Olsen.
Kendte

Vild kontrakt til Jussi Adler-Olsen: Succes-bøger forvandles til international tv-serie

badestrand
Nyheder

Søndag blev årets hidtil varmeste dag

person drikker vand af et glas
Nyheder

Eksplosion i vandforbruget tørlægger dele af København

Einar
Krimi

Demente Einar er endnu ikke fundet

Et uge-vejrkort med sol og høje temperaturer
Nyheder

Hedebølge i august

er sikker

Billede af Simon Cowell
Kendte

"X Factor"-dommer

brækkede ryggen

bananer
Mad og drikke

Hader du også brune pletter på bananerne?

Billede af et lysende objekt med stjerner omkring.
Helt vildt

NASA fjerner

stødende navne i universet

To terrassevarmere stående blandt mange grønne planter
Krimi

Slemt forbrændt af

terrassevarmer

En politimand og hans sorte schæferhund Max
Dyreliv

Politihund finder

forsvundet mor og baby

første dag på jobbet

Kæmpe krater i Beirut
Nyheder

43 meter dybt krater

fra Beirut-eksplosion

kan ses fra rummet

En fuldstændig smadret stationcar ligger på siden med en falckvogn ved siden af.
Krimi

Voldsom ulykke

med fastklemte

Islands Brygge fyldt med affald og tomme flasker
Krimi

Politiet modtager

hundredvis af støjklager

Oh Land
Underholdning

X Factor-dommer er

blevet mor igen

Medina sanger
Kendte

Medina er gravid

Mundbind Aarhus
Corona

Fem millioner mundbind

på vej mod Aarhus

Eksplosion Beirut
Nyheder

Ambassadørfrue

omkommet

i eksplosion

Kat smugler heroin
Helt vildt

Kat smuglede stoffer

ind i topsikret fængsel

grænse
Krimi

25 hundehvalpe aflivet 

Christiane Schaumburg-Müller Christopher Læssø
Underholdning

Nyt job til Christiane

Et forulykket fly som ser ud til at være midt i en skov
Krimi

Fly missede landingsbanen

grundet uvejr

Hugh Bonneville fra Downton Abbey i en åbentstående pink skjorte
Kendte

Helt forvandlet

Downton Abbey-stjerne

Ulykke politi
Nyheder

Bilist fløjet til sygehus

efter voldsom ulykke

De seks skuespillere, som udgør "Friends" står bag en tom ramme og smiler.
Film og TV

Friends aflyst

Mænd i hvide shorts, skjorte og pæne sko
Nyheder

Mænd vil gå

med shorts på jobbet

Nærbillede af en brasiliansk vandreedderkop
Helt vildt

Verdens farligste

edderkop vandrede

rundt i supermarked

Et levende rådyr
Krimi

Motorcyklist kvæstet

af rådyr

En billede af et rat og to hænder herpå
Biler

Stor forsinkelse på nye biler:

Det har du ret til

Mundbind
Corona

Statsministeren:

Påbud om mundbind

er en mulighed

Aarhus corona
Nyheder

FAKTA: Disse kommuner har flest coronasmittede

blandet salat
Mad og drikke

Advarsel: Spis 

IKKE disse salater

Nøgen mand vildsvin
Helt vildt

Nøgen mand jagter

tyvagtigt vildsvin

Lotto Kupon
Nyheder

Nybagt Lotto-millionær:

Hvem vil være min kæreste?

To Ben&Jerry is med et par teskeer foran
Mad og drikke

Du opbevarer

din is helt

forkert

håndtryk
Corona

Venstre vil have

håndtrykket tilbage

Skoleskibet Danmark
Corona

Skoleskibet Danmark 

ramt af corona

Børneporno
Krimi

Gift it-mand styrede

børneporno-netværk

Langebro København
Krimi

Historisk dom:

Fartbølle skal i fængsel

Sofie Linde i gul sommerkjole
Kendte

Sofie Linde får nyt job

Jeg er så nervøs

En smadret søvgrå bil med redningsfolk omkring.
Krimi

Voldsomt sammenstød

Narkopåvirket anholdt

En flok mænd i hvide heldragter bærer på en blå sæk.
Nyheder

Byldepest opdaget

i KINA

Mørk chokolade i papir
Mad og drikke

Nyt studie:

Chokolade beskytter hjertet

– vælg den rigtige slags

Mand med isterninger foran sig.
Sundhed

15 gode råd:

Sådan overlever

du heden

To unge mænd spiller beachvolley.
Sundhed

Livsfarlig varme

Pas på hedeslag

Mand går foran facade med kæmpe klovnemund
Corona

Umulig at stoppe:

Antallet af

virussmittede eksploderer

Folk på en badebro
Nyheder

Hedebølge

i weekenden

Spansk kvinde med mundbind
Corona

Europa strammer op på coronaregler

strand i spanien
Corona

Smittetal lukker Spanien for danskere: Sådan gør du

advarselsskilt om samlingsforbud
Corona

Stigende smitte bremser coronalempelse

Kvinden klamrer sig til bildøren
Krimi

Vilde billeder: Kvinde klamrer sig desperat til kørende bil

Helikopter i luften
Krimi

Kæntringsulykke - en person mister livet

coronatest
Corona

Her stiger smittetallet i boligområde

Neil Young og Paul McCartney
Kendte

Rocklegende sagsøger Donald Trump

strand i spanien
Corona

Spanien lukkes for danske rejsende

Inger Støjberg
Nyheder

Vidne: Støjberg truet af chef

Beredskab tilstede ved PostNords pakkesortering i Aabenraa
Krimi

Pakke lækkede syre: Ansatte blev evakueret

Aarhus Universitetshospital med helikopterlandingsplads
Krimi

Børnehavedreng fløjet

på hospitalet efter

ulykke i hængekøje

matasskilt på butiksfacade
Nyheder

Matas stopper salg af

eskimo-produkt

Sygeplejerske i beskyttelsesudstyr
Corona

To byer er hårdt ramt:

Smittetal stiger igen

En bjørn i et bur
Krimi

11-årig dræbt

af bjørne i bur