Løkke tager på fransk visit hos nyindsat præsident
Elysee-paladset i Paris danner rammen om det kommende møde mellem Macron og Løkke. (arkivfoto) Foto: Stephane De Sakutin/AFP
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) sætter i juni kursen mod Frankrig for at mødes med præsident Macron.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mødes med den franske præsident, Emmanuel Macron, i Frankrig onsdag den 7. juni.

Det skriver Statsministeriet i en pressemeddelelse.

- Frankrig er en vigtig partner for Danmark i vores europæiske fællesskab. Jeg glæder mig til en god snak med præsident Macron om vores fælles udfordringer og interesser.

- Vi skal arbejde sammen om at skabe et Europa, som leverer resultater, sikre vores velstand gennem samhandel og fortsat være nære allierede i kampen mod de terrorister, der gang på gang dræber uskyldige i Europa og resten af verden, skriver Lars Løkke Rasmussen i pressemeddelelsen om mødet.

Mødet vil finde sted i præsidentpaladset Élysée klokken 12.

Indtil nu er det kun Ruslands præsident, Vladimir Putin, der har haft æren af et besøg hos Emmanuel Macron, der overtog magten fra socialisten François Hollande 14. maj.

Løkke og Macron har dog allerede haft lejlighed til at møde hinanden i forbindelse med Nato-topmødet i Bruxelles i sidste uge.

Emmanuel Macron blev valgt til præsident af Frankrig foran Front Nationals Marine Le Pen.

Det skete efter et på mange måder historisk præsidentvalg, hvor de gamle, tidligere dominerende partier blev fejet til side af nye bevægelser.

Mens Marine Le Pens Front National stod for en EU-skeptisk og nationalistisk linje, stod Emmanuel Macron for en EU-positiv linje.

Lars Løkke Rasmussen og Emmanuel Macron skal mødes i et af Frankrigs meste kendte og historierige paladser. Élysée ligger ved den kendte Champs-Élysées og er den franske præsidents kontor og embedsbolig.

Det har det været siden 1848.

Før det tilhørte ejendommen kongefamilien. Under revolutionen gik den til Napoleon Bonaparte. Det var her, han formelt abdicerede efter nederlaget ved Waterloo i 1815.

/ritzau/