Løkke i varmt kram til danske soldater: Vi kan være stolte

Statsministeren besøger mandag Kosovo, hvor Danmark fortsat har soldater, ti år efter selvstændigheden.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hæfter sig ved, at Kosovo i dag er et stabilt område. Der er dog stadig brug for danske soldater. Dem besøgte Løkke mandag.
Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hæfter sig ved, at Kosovo i dag er et stabilt område. Der er dog stadig brug for danske soldater. Dem besøgte Løkke mandag. Foto: Visar Kryeziu/Scanpix

Det er ti år siden, at Kosovo - tidligere en del af Serbien - erklærede sig selvstændigt. Og selv om situationen i dag beskrives som stabil, så er der fortsat brug for internationale soldater, herunder danske.

Dem har statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) besøgt mandag, og det var en god oplevelse, oplyser han i en skriftlig kommentar til Ritzau.

- Uanset hvor i verden jeg møder dem, løser de opgaven med stor dedikation og professionalisme, udtaler statsministeren.

- Kosovo er ikke længere fanget i en blodig konflikt med utallige civile døde og på flugt. Her er i dag fred. Det synes jeg godt, at vi i Danmark kan være stolte af at have bidraget til.

I alt har omkring 13.000 danske soldater gjort tjeneste i Kosovo siden 1999. For tiden er der 35 danske udsendte.

- Udviklingen i Kosovo viser, at det er muligt at skabe gode resultater, men også at det i svære konflikter tager tid og kræver tålmodighed, mener Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.