Løkke i Twitter-krig: Min kone er IKKE blevet fyret
Måske har statsminster Lars Løkke Rasmussen deltaget i et møde, hvor hans hustru, Sólrun, blev fyret fra sit job som lærer på læseskolen under Det Kongelige Teater. Eller også er det "fake news". Foto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Statsminister Lars Løkke Rasmussen vil ikke be- eller afkræfte historie om, at han skulle have været bisidder i et møde, hvor hustruen Sólrun blev fyret.

Det er "fake news", når Ekstra Bladet skriver, at statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) hustru, Sólrun Løkke Rasmussen, er blevet fyret som lærer på læseskolen under Det Kongelige Teater.

Det siger Lars Løkke Rasmussen i det, der udviklede sig til en regulær krig på Twitter.

Ordkrigen begynder på tv-værten Signe Molde-Amelungs Twitter-profil. Her slår hun et billede af Ekstra Bladets historie op - et opslag som Lars Løkke Rasmussen kommenterer med "Så du tror også blindt på alt Poul Madsen skriver?".

Det udvikler sig til en krig på ord, hvor blandt andre DR-journalisten Kristoffer Eriksen forsøger, at få statsministeren til at be- eller afkræfte historien om, at Lars Løkke Rasmussen skulle være mødt op på N. Zahles Gymnasieskole, da hans hustru skulle til en samtale med skolens rektor.

Ordkrigen foregik over nogle timer og mens Lars Løkke Rasmussen fastholdt, at hans hustru ikke var blevet fyret, så lykkedes ikke at få statsministeren til at klarlægge om han havde deltaget i mødet.

Lars Løkke Rasmussen skrev undervejs blandt andet: "Hvilket møde? Er min kone blevet fyret?" og "Har der været et møde, hvor min kone blev fyret? Jeg har ikke hørt om det".

Chefredaktør: Det er et faktum

Ifølge Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, så er det faktum, at "Løkke har været til et møde, og så er Sólrun efterfølgende blevet afskediget". Det siger han til sin egen avis, og tilføjer: "Jeg synes, at Løkke skulle sove om natten, det havde han været bedre tjent med end det her".

Ekspert i offentlig ledelse og professor på Aalborg Universitet, Per Nikolaj Bukh, undrer sig over, at Lars Løkke Rasmussen skulle have valgt at agere bisidder for sin hustru, og synes, at statsministeren har sat skolens leder i en kompliceret situation:

- Det vil være helt naturligt, hvis hun (lederen, red.) føler sig noget presset og måske også intimideret på sit ledelsesgrundlag ved at have statsministeren siddende som bisidder. Det kan ikke undgås, siger professoren.

Ekstra Bladet har forsøgt, at få en kommentar fra rektor på N. Zahles Gymnasieskole, Anne Birgitte Klange, men hun ønsker ikke at udtale sig, fordi der er tale om en personalesag.