Løkke holdt ferie i kvotekonges sommerhus

Statsminister Lars Løkke Rasmussen bekræfter, at han har modtaget en gave fra kvotekongen John-Anker Hametner Larsen, som han ellers har nægtet at have forbindelse til.
Lars Løkke Rasmussen har med sin familie holdt sommerferie i kvotekonges sommerhus i Skagen.
Lars Løkke Rasmussen har med sin familie holdt sommerferie i kvotekonges sommerhus i Skagen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) holdt i 2016 sommerferie i en af de såkaldte kvotekongers sommerhus i Skagen.

Det bekræfter flere naboer til sommerhuset overfor Ekstra Bladet, ligesom Lars Løkke Rasmussen gennem sin spindoktor selv oplyser til avisen, at opholdet var en fødselsdagsgave fra John-Anker Hametner Larsen.

Lars Løkke Rasmussen afviste ellers så sent som i efteråret, at have forbindelse til de såkaldte kvotekonger og dermed også John-Anker Hametner Larsen.

På et samråd i i Miljø- og Fødevareudvalget den 9. november sagde han:

- Og så vælger jeg at overhøre den her mærkelige insinuering om, at jeg skulle kende kvotekonger. Jeg ved ikke, hvad der gemmer sig bag den upassende bemærkning.

Ifølge Ekstra Bladet holdt Lars Løkke Rasmussen og familien ferie i sommerhuset i Skagen efter Esben Lunde Larsens fiskeriministerium fra NaturErhvervsstyrelsen fik et katalog med 16 mulige stramninger over for kvotekongerne.

Og efter statsministerens ophold i sommerhuset holdt Esben Lunde Larsen en række stramninger hemmelige for DF’s fiskeriordfører, Ib Poulsen, og oppositionen.

– Regeringen gjorde alt for at modarbejde de stramninger over for kvotekongerne, som flertallet ønskede, siger Ib Poulsen til Ekstra Bladet om forløbet.

Lars Løkke Rasmussen skriver i et svar til Ekstra Bladet:

"Da jeg fyldte 50 år i 2014, fik jeg blandt andet et gavekort på et sommerhusophold i Skagen, som Sólrun og jeg på grund af travlhed desværre først fik lejlighed til at indløse godt to år senere. Jeg fik fødselsdagsgaven fra en fisker, som vi havde lært at kende, fordi han tidligere på året tog initiativ til at afholde et velgørenhedsarrangement i Thyborøn og derigennem rejste et flot beløb til Løkkefondens arbejde med knægte på kanten."

Han mener ikke, at det er et problem at modtage en gave fra en fisker, der har interesse i at påvirke fiskepolitikken i Danmark:

"Jeg skammer mig ikke over at kende folk fra Thyborøn."

På Twitter gik statsministeren også i dialog med Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen:

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.