Line fandt ny karrierevej: Uden uddannelse havde jeg stadig været arbejdsløs
Med kommunens hjælp fandt Line Troelsen sin nye karrierevej, efter at den uddannede sosu-assistent gik ned med flaget. (Foto: Foto: Privat)
Line Troelsen er uddannet sosu-assistent, men efter hun gik ned med stress, fik hun brug for Hjørrings Kommunes uddannelsestilbud til ledige. Efter flere kurser er hun nu startet i lære indenfor lager og logistik.

Hvis kommunen prioriterer at bruge penge på uddannelse af arbejdsløse, kan det være en vej videre i sit arbejdsliv. Det kan Line Troelsen skrive under på.

Hun er 29 år og bor i Sindal, der ligger i den nordjyske kommune Hjørring. I 2008 blev hun uddannet som social- og sundhedsassistent og fik arbejde indenfor psykiatrien. Men arbejdslivet i plejesektoren tog hårdt på Line Troelsen, og til sidst gik hun ned med stress og endte på sygedagpenge.

- Jeg tog uddannelsen, fordi jeg synes, at psykiatrien var spændende. Ikke så meget plejedelen. Til sidst magtede jeg det bare ikke og kunne ikke overskue det. Jeg trængte til en pause fra at skulle forholde mig til andres liv og hverdag hele tiden, siger Line Troelsen til Avisen.dk.

Efter en måneds tid som ledig fik hun tilbudt mulighed for at tage et opkvalificerende truckkursus. Det blev startskuddet til at tage en uddannelse inden for lager- og logistikføring. 

- Jeg kan godt lide praktisk arbejde, og at det er meget håndgribeligt. Du kan se, at du gør en forskel. For mig er det fedt at komme ind i et flow og optimere ting, så du kan se, at dine opgaver bliver løst.

Vigtigt med erfaring

For Line Troelsen var det vigtigste ved at tage en uddannelse, at man fik nogle evner, der kunne adskille en fra de mange ufaglærte jobsøgende. Samtidig var det også vigtigt, at evnerne rakte til at få et job nær hjembyen Sindal, så der ikke skulle spildes tid med daglig pendling til eksempelvis Aalborg.

- Jeg har også to børn, der skal hentes og bringes indenfor åbningstid. Det ville være svært, hvis jeg havde en times transport hver vej. Det er begrænset, hvor mange stillinger, der er her. Så arbejdsgiverne kan godt tillade sig at være lidt mere kræsne. Der hjælper det bare ikke, hvis man er ufaglært, for arbejdsgiverne tager dem med en uddannelse eller anden erfaring, siger Line Troelsen.

I Hjørring Kommune har man haft stor succes med den såkaldte 'Hjørring-model', hvor borgeren får en høj grad af selvbestemmelse på, hvilken vej de vil gå ud fra deres kompetencer, ønsker og ressourcer.

Ifølge Line Troelsen har det været en positiv oplevelse, at kommunen i så høj grad har taget hende med på råd.

- De har været meget åbne over for mine ønsker fra start. Alt var reelt en mulighed, og samtidig har de været meget forstående for, at man ikke bare kan trylle et job frem, siger hun.

Se hvilke jobcentre, der klarer sig bedst og værst på den seneste udgave af LO's jobcenterindeks.

'Sikret, jeg kom videre'

Line Troelsen er ikke i tvivl om, at hun har fundet en branche, hun føler sig tilpas i. Når tiden på lærepladsen - og dermed også uddannelsen - er overstået, håber Line Troelsen, at kunne blive indenfor branchen. Og det kan snildt komme til at betyde mere uddannelse.

- Det kan også være, at jeg vil tage overbygningsuddannelsen - trin 3. Det kan være lagerøkonomi, lagerchef eller disponent indenfor transport. Det kunne jeg måske godt tænke mig.

Hvis ikke du havde boet i en kommune som Hjørring, der prioriterer uddannelse, hvor havde du så været i dag?

- Uden det, tror jeg stadigvæk, at jeg havde siddet hjemme og været træt af, at jeg ikke kunne finde noget arbejde. Jeg havde i så fald ikke set de muligheder, der åbnede sig gennem kommunen. Det har været med til at sikre, at jeg kom videre.

via Listen To News