Line Baun i opsang til politikere: Ved I, hvordan virkeligheden ser ud?
- De politikere, som sidder og træffer beslutninger om hospitalsvæsenet, kommer de overhovedet ud og ser, hvordan virkeligheden er? spørger Line Baun Danielsen. Foto: LBD Kommunikation
Line Baun Danielsen er ude med riven efter de politikere, som skærer i ressourcerne til hospitalsvæsenet, men hylder de sygeplejersker, som løber "spidsrod" for at følge med.

- De politikere, som sidder og træffer beslutninger om hospitalsvæsenet, kommer de overhovedet ud og ser, hvordan virkeligheden er? For de ville jo aldrig blive indlagt under de vilkår, som almindelige danskere er indlagt under. Derfor spørger jeg bare, ved de overhovedet, hvordan virkeligheden ser ud, har de været der?

Så kontant formulerer Line Baun Danielsen sit spørgsmål til de politikere, som beslutter hvor mange ressourcer hospitalsvæsenet skal have, og hvor meget sygeplejersker skal have i løn.

Line Baun Danielsen er kendt blandt de fleste danskere som tv-vært. I dag arbejder hun som selvstændig kommunikationsrådgiver i LBD Kommunikation.

Hendes mor har været indlagt på et hospital i 11 dage, og oplevelsen som pårørende i sygehusvæsenet har rystet hende så meget, at hun har sat sig til tasterne og skrevet et blogindlæg om sin oplevelse.

Hun mener helt grundlæggende, at der er for få hænder til at tage sig af de mange opgaver, som opstår på et hospital i løbet af dagen. I sidste ende går det ud over patienterne og personalet, som "skal løbe spidsrod" for at kunne nå det hele.

Hun beskriver et scenarie, hvor patienter bliver stuvet sammen på små stuer eller må ligge ude på gangen, og hvor ting bliver glemt. Line Baun Danielsen fortæller, at hun netop i dag har besøgt sin mor på hospitalet, hvor der lå en brugt ble på gulvet, som ikke var blevet samlet op.  

- Der er slet ikke nok mennesker til at tage sig af alle opgaverne. I weekenden skal sygeplejerskerne tilmed lave kaffe og servere frokost og aftensmad for patienterne, for der er åbenbart ikke kapacitet i weekenderne til, at der kommer personale og sørger for, at de syge får mad. Det er helt grotesk, siger hun til Avisen.dk.

Hun har tidligere oplevet, at en af hendes pårørende blev indlagt på et hospital i Nordsjælland, hvor vedkommende lå på hospitalsgangen med lungebetændelse i en uge, indtil hun til sidst blev flyttet ind på et mørkt værelse uden et vindue.

- Hun var indlagt over en uge og fik aldrig en sengeplads på en stue, fortæller Line Baun Danielsen.

Hvilken frokostpause?

Hun er helt uforstående overfor, hvordan man fra politisk side kan finde på at spare yderligere ved at forsøge at fjerne sygeplejerskernes betalte frokostpause. Hendes oplevelse er nemlig, at sygeplejerskerne i forvejen har svært ved at nå at holde deres frokostpause.

- Jeg talte med en sygeplejerske, som udtrykte det godt: "Hvad er det for en frokostpause de snakker om? Er det den frokostpause, hvor man løber ned i 7-Eleven og køber tørre kyllinge-sticks, løber tilbage og spiser dem på vej op i elevatoren". Det synes jeg er et meget godt billede på, hvor presset det er, fortæller Line Baun Danielsen.

Hun lægger vægt på, at samtlige sygeplejersker, hun har mødt i forbindelse med sin mors indlæggelse, har været utroligt søde, og har gjort alt, hvad de kunne, med den tid de havde.

- Det lyser ud af dem, at de gør, hvad de kan. Jeg fatter ikke, at de kan blive ved med at smile eller have overskud.

- Tak fordi I har medmenneskeligheden i behold, og fordi I gør, hvad I kan, inden for de rammer I har, siger hun som en direkte tak til de sygeplejersker, som passer hendes mor.