Line Baun advarer efter alvorligt uheld: Husk nu den skihjelm for dælen!

På hospitalet fik Line Baun Danielsen beskeden, at hendes skiuheld kunne have kostet hende livet. (Foto: Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Line Baun Danielsen har stadig mén efter et skiuheld for otte år siden.

Under et drabeligt billede af sig selv, skriver Line Baun Danielsen på sin blog et opråb til sine læsere: "Husk nu den skihjelm for dælen!".

På billedet ser man den populære blogger og tidligere tv-personlighed ligge i en sygeseng med et temmeligt forslået ansigt.

"Jo, det er mig på billedet. For 8 år siden på hospitalet i Feldkirch i Østrig. Efter en skiulykke, hvor jeg blev ramt af en anden skiløber og slået bevidstløs – kun reddet af min hjelm", skriver Line Baun Danielsen.

Om uheldet skriver hun, at det skete sidst på dagen:

"Sidste nedløb på en blå piste - og næsten ingen andre skiløbere. Næsten. For det næste jeg husker er, at jeg hører en infernalsk lyd og mærker iskold sne, der pisker ind i ansigtet. Jeg åbner øjnene og forsøger at orientere mig - det eneste, jeg ser, er et mandeansigt og konturen af min enormt hævede læbe, som ville have gjort Linse misundelig i gamle dage".

Skihjelm eller lighuset

Hun var blevet ramt bagfra af en anden skiløber, slået bevidstløs og landet på ansigtet og højre skulder:

"Mine skibriller var trykket ind i ansigtet og knækket. Hjelmen havde fået et ordentligt tryk - og det samme havde hele mit fjæs. Det var ikke noget kønt syn".

Hun husker kun vagt turen i helikopter, men hun husker til gengæld mødet med lægerne meget tydeligt:

"Havde du hjelm på? Og det kunne jeg jo kun nikke JA til. Så sagde lægen de ord, jeg aldrig glemmer: Det skal du være glad for - ellers havde du ligget i LIGHUSET", skriver Line Baun Danielsen.

De efterfølgende undersøgelser viste et brækket kindben, en mindre hjerneblødning, en stor hjernerystelse og et forslået ansigt.

Skulder ødelagt for altid

Hun var indlagt en uge, inden hun blev fragtet hjem. I mere end en måned var det forbudt med skærme og hendes mor måtte agere chauffør, skriver hun.

"Det tog mig 4 år at slippe af med de værste efterveer fra skiulykken. Min skulder bliver aldrig god, jeg har en følelsesløs plet på kinden, og piskesmældet driller en gang imellem", slutter Line Baun Danielsen sit opråb til de mange danskere, der tager, eller er taget, på skitur i disse uger.